Στην ακυβέρνητη Ελλάδα της ανέχειας και της ανεργίας και μόνο που γίνονται κάποια φεστιβάλ είναι θαύμα.

Μερικά μάλιστα απ’ αυτά εντελώς δωρεάν (ή με πολύ χαμηλό εισιτήριο) μιας κι αυτή είναι πλέον απαραίτητη προϋπόθεση για να δείξουν ενδιαφέρον οι ακροατές/θεατές. Aς δούμε λοιπόν τι μας περιμένει το επόμενο διάστημα:

Support Your Local Herοes (17,23 & 31/5) – Στον υπαίθριο χώρο του νέου Δημαρχείου Θεσσαλονίκης

Για πρώτη φορά ο δήμος Θεσσαλονίκης οργανώνει ένα φεστιβάλ με ντόπια αξιόλογα συγκροτήματα που σίγουρα τους αξίζει η βοήθεια της αυτοδιοίκησης και φυσικά καλύπτει τα έξοδα ώστε οι συναυλίες να γίνουν με ελεύθερη είσοδο.
Το πρόγραμμα αυτών των 3ων ημερών έχει ως εξής: 17/5: Five Star Hotel και Vipervikings, 23/5: Kid Galax και Jane Doe, 31/5: Your Hand In Mine και 2L8.

Φεστιβάλ Πολλής Μουσικής – 25,26 & 27/5 – Six D.O.G.S.

O The Boy είναι ο οικοδεσπότης αυτού του μουσικού O.D. που (εξ ου και ο τίτλος) περιλαμβάνει πάνω από 60 συγκροτήματα και μουσικούς και που μπορεί -σε όποιον έχει τις αντοχές να το παρακολουθήσει ολόκληρο- να δώσει ένα πανόραμα της τρέχουσας ελληνικής μουσικής πραγματικότητας. Παίρνουν μέρος τα περισσότερα από τα γνωστά ονόματα της ελληνικής «εναλλακτικής» σκηνής και μάλιστα όλη αυτή η κινητοποίηση του μουσικού μας γίγνεσθαι προσφέρεται δωρεάν.

Η κάθε ημέρα περιλαμβάνει περί τα 20 σχήματα και γι’ αυτό η ώρα έναρξης είναι (αυστηρά) στις 19.00 ενώ η ώρα τέλους παραμένει άγνωστη. Τα βασικά συγκροτήματα της κάθε ημέρας είναι: 25/5: Lost Bodies, Ρόδες, In Trance 95, Bokomolech, Στάθης Δρογώσης, Νίκος Χαλβατζής – 26/5: Callas, Λόλεκ, Felizol, Victory Collapse, Lumier Brother, Kid Flick – 27/5: Θάνος Ανεστόπουλος, Κεφάλαιο 24, Monovine, Cube, Masturbation Goes Cloud

Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ (23,24,25,26 & 27/5) – Τεχνόπολις

Κάθε χρόνο είναι ένα από τα λίγα αθηναϊκά φεστιβάλ που έχουν πραγματικό μουσικό ενδιαφέρον καθώς φιλοξενούνται ενδιαφέροντα μουσικά σχήματα νέας γενιάς (και όχι μόνο), που κινούνται σε πολλούς και διαφορετικούς χώρους της τζαζ και δίνουν τον παλμό της μουσικής Ευρώπης τώρα.

Παίρνουν μέρος συγκροτήματα από: Τιρόλο, Λουξεμβούργο, Πορτογαλία, Ισπανία, Τσεχία, Λετονία, Δανία, Ολλανδία, Κύπρο, Βέλγιο και Ελλάδα και αυτό σε συνδυασμό με την ελεύθερη είσοδο καθιστούν αυτή την τζαζ εβδομάδα πολύ δελεαστική. Μάλιστα κάποια από τα συγκροτήματα που παίρνουν μέρος εδώ θα εμφανιστούν και στο τζαζ φεστιβάλ της Πρέβεζας που γίνεται φέτος για 10η χρονιά.

Preveza Jazz Festival – 25 & 26/5 – Παραλιακός Πεζόδρομος Πρέβεζας

Το μοναδικό επαρχιακό φεστιβάλ που φέρνει την τζαζ μουσική εκτός των αθηναϊκών τειχών και μάλιστα δωρεάν. Καθώς συμπίπτει χρονικά με το φεστιβάλ στην Τεχνόπολη θα εμφανιστούν κι εδώ μερικά από τα σημαντικά ονόματα που θα παίξουν στην Αθήνα όπως: Maria Joao & Mario Laginha (Πορτογαλία), Maris Briezkalns Quintet (Λετονία), Yuri Honing Wired Paradise (Ολλανδία), Tubis Trio (Πολωνία) και Intravenus (Ελλάδα).

Αναιρέσεις – 1,2 & 3/6 – Γεωπονική Σχολή

Πολιτικό (κατά βάση) φεστιβάλ του Νέου Αριστερού Ρεύματος αλλά με έντονο και το συναυλιακό μέρος με συγκροτήματα από ΗΠΑ και Ευρώπη αλλά και πολλά ελληνικά σχήματα. Το εισιτήριο της κάθε ημέρας κοστίζει μόνο 5ευρώ.

Το πρόγραμμα της κάθε ημέρας έχει ως εξής: 1/6: Viza (ΗΠΑ), Luxus (Τουρκία) και Baildsa, Yanneis, Γιάννης Κούτρας, Φωτεινή Βαλεσιώτου. 2/6: Banda Bassotti (Ιταλία) και Middle Fingers High, Xatzifrageta, Χειμερινοί Κολυμβητές, Βαγγέλης Κορακάκης. 3/6: Magic de Spell, Θάνος Ανεστόπουλος, Υπόγεια Ρεύματα, Μωρά στη Φωτιά, Encardia και Χρήστος Θηβαίος.

Ejekt Festival – 27/6 – Ολυμπιακές εγκαταστάσεις Φαληρικού Δέλτα (Πλ. Νερού)

Σταθερά προσανατολισμένο προς την αγγλική ποπ/ροκ σκηνή φέρνει και φέτος μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα ονόματα της Γηραιάς Αλβιώνος όπως οι: Kasabian, James, Miles Kane, Band of Skulls και Katzenjammer. Τιμή εισιτηρίου: 38-40 ευρώ

Rockwave – 1 & 2/7 – Μαλακάσα

Προσπαθώντας να μετριάσει τους κινδύνους το φετινό Rockwave βασίζεται σε ονόματα που φιλοξένησε και πέρυσι ή που πρόσφατα είχαν πετυχημένες εμφανίσεις στη χώρα μας. Η πρώτη μέρα είναι (όπως πάντα) heavy metal και η δεύτερη βασίζεται στον σκληρό ροκ ήχο που πάντα πουλάει στην Ελλάδα.

Την πρώτη μέρα κυριαρχεί το όνομα του Ozzy Osbourne (που αντικαθιστά εν μέρει τους Black Sabbath που «διαλύθηκαν» πριν καν επανασυνδεθούν), ενώ τη δεύτερη μέρα οι Prodigy που εμφανίστηκαν και πέρυσι στο ίδιο φεστιβάλ) και ο Iggy Pop με τους Stooges, ενώ θα προστεθεί μία ακόμη ημέρα (31/6) και θα ανακοινωθούν τα ονόματα. Τιμές εισιτηρίων: γύρω στα 55 ευρώ γιά την κάθε ημέρα.

River Party – 1,2,3,4 & 5/8 – Νεστόριο Καστοριάς

Το μοναδικό «κλασσικού τύπου» φεστιβάλ στην Ελλάδα (με την έννοια ότι γίνεται μακριά από την πόλη, σε φυσικό περιβάλλον και με την δυνατότητα κάμπινγκ) που γίνεται φέτος 34 χρονών και ήδη έχει ανακοινώσει τα ονόματα των: Thievery Corporation, Locomondo και Νατάσας Μποφίλιου. Αναμένονται πολλά ακόμη… Τιμές: από 35ευρώ

Πηγή: tospirto.net