Όποιος περιηγείται στο ίντερνετ το πρωί το ξέρει καλά: το YouTube είναι γεμάτο από σπαρταριστά και κωμικοτραγικά αποσπάσματα βραδινών εκπομπών.

Από τον Jimmy Fallon να παίζει παιχνίδια με την Adele μέχρι τον Stephen Colbert να σπάει πλάκα με τον Ντόναλντ Τραμπ, ένα καλό κομμάτι του διαδικτύου συντηρείται από τα viral clips των τηλεοπτικών εκπομπών, που διασώζουν τον μύθο της τηλεόρασης στην ψηφιακή εποχή μας.

Από βετεράνους παρουσιαστές μέχρι και το φρέσκο αίμα της νεότερης φουρνιάς, οι εκπομπές που βγαίνουν στον αέρα συνδυάζουν χιούμορ, αυθορμητισμό και ενημέρωση κλείνοντας το μάτι στη διασκέδαση του τηλεθεατή.

Φαρμακεροί μονόλογοι, αποκαλυπτικές συνεντεύξεις και ό,τι άλλο βάλει ο νους, η τηλεόραση είναι εδώ να τους δώσει το μαγικό της άγγιγμα με παλιότερους και νεότερους θρύλους της μικρής οθόνης…

«Late Show with David Letterman»

theufldolljsdjegtrdyrt1

Αν η μεταμεσονύχτια τηλεόραση σήμαινε άλλοτε στιγμές χαλάρωσης και νανουρίσματος, ήρθε ο David Letterman να τα ανατρέψει όλα θέλοντας να κάνει τους τηλεθεατές να «κοιτάει ο ένας τον άλλο και να λέει: ‘‘τι στο καλό ήταν αυτό;’’»! Και το έκανε από το 1982-2015, αναγκάζοντας τους καλεσμένους του να νιώθουν άβολα (η Σερ τον είχε στολίσει με κάτι «γαλλικά» στον αέρα) και τους τηλεθεατές πως είναι κάπου πολύ κοντά στον τηλεοπτικό παράδεισο…

«The Oprah Winfrey Show»

theufldolljsdjegtrdyrt2

Στα 25 χρόνια (1986-2011) της εκπομπής ποικίλης ύλης που παρουσίαζε το βαρύ χαρτί του γυαλιού, είχε μέση εβδομαδιαία τηλεθέαση 40 εκατ. τηλεθεατών! Όταν δεν χάριζε αυτοκίνητα (σαν τα 276 σεντάν που δώρισε στο κοινό της το 2004) ή δεν έκανε τον Tom Cruise να χτυπιέται στον καναπέ της ορκιζόμενος παντοτινή αγάπη στην Katie Holmes, η Oprah έβγαζε στη φόρα όλα τα μυστικά των σταρ και έβαζε βιβλία στη λίστα με τα μπεστ σέλερ των ΗΠΑ. Αξεπέραστη στον τομέα της…

«Late Show with Stephen Colbert»

theufldolljsdjegtrdyrt3

Λένε πως η πιο σημαντική στιγμή στο σύγχρονο τηλεοπτικό τοπίο έλαβε χώρα στις 8 Σεπτεμβρίου 2015, όταν ο πνευματώδης Stephen Colbert διαδέχθηκε τον Letterman ως παρουσιαστής του «The Late Show». Πανέξυπνος, ετοιμόλογος και σπιρτόζος, ο παρουσιαστής έγινε μύθος κατά τα δέκα χρόνια που έβγαινε στον αέρα το φοβερό «The Colbert Report», όταν η συντηρητική δεξιά περσόνα που έπλασε έκλαιγε με το διεστραμμένο χιούμορ του για τον παράδεισο που χάνει ο λευκός. Αμίμητος, απλά!

«The Ellen DeGeneres Show»

h5rwb17s

Την ώρα που οι κυρίες συνήθιζαν να βλέπουν φανατικά τις εμπνευσμένες εκπομπές της Oprah, πλέον έχουν βρει τη νέα τους ηρωίδα στο «The Ellen DeGeneres Show», εκεί που ούτε κακοποιημένες γυναίκες εξομολογούνται τα δεινά τους ούτε ειδικοί τοποθετούνται επί παντός θέματος. Εκεί υπάρχει μόνο η υπέροχη παρουσιάστρια με τα αντρικά κοστουμάκια και τα σπορτέξ που χορεύει με το κοινό της, κάνει λεπτεπίλεπτα σκετσάκια και υποδέχεται τους πάντες στον άνετο καναπέ της, ακόμα και προέδρους!

Με σλόγκαν ήθους αυτό το περιβόητο που λέει συνεχώς -και κάνει πράξη- «η κωμωδία βασίζεται κυρίως στο να σπας πλάκα σε βάρος του άλλου, εγώ όμως πιστεύω ότι αυτό είναι άλλη μια μορφή bullying», η DeGeneres άλλαξε τα πρότυπα του πώς υποδέχεσαι τους καλεσμένους σου αλλά και πώς μιλάς ειλικρινά για τον εαυτό σου. Γι’ αυτό και την έχει λατρέψει όχι μόνο το αμερικανικό κοινό, αλλά και όλη η υφήλιος!

Και χάρη στη Nova και το Nova3play Family, το πιο πετυχημένο show της αμερικανικής τηλεόρασης αποβιβάζεται για δεύτερη χρονιά στους δέκτες της χώρας μας, φέρνοντάς μας ακόμα πιο κοντά με τη μοναδική ζωντάνια της Ellen και τις εκπλήξεις που κρύβει στη φαρέτρα της.

Θρονιαζόμαστε λοιπόν στον καναπέ μας καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, μετά την ταινία των 21:00, πού αλλού, αποκλειστικά στο Novalifε!

«The Tonight Show Starring Jimmy Fallon»

theufldolljsdjegtrdyrt4

«Πίστεψα ότι ήταν καλή κίνηση να απογοητεύσω μια ολόκληρη γενιά», δήλωσε ο παραγωγός του μυθικού «The Tonight Show» όταν επέλεξε τον Jimmy Fallon ως τον έκτο παρουσιαστή της εκπομπής! Και ο ανατρεπτικός κωμικός τον δικαίωσε και με το παραπάνω, μην αφήνοντας κανέναν παραπονεμένο στη νέα συνταγή της επιτυχίας. Την ώρα που φαίνεται ανίκανος να πάρει μια τόση δα συνέντευξη χωρίς να σκάσει στα γέλια, ο Fallon βάζει τους καλεσμένους του να κάνουν ό,τι παλαβό σκεφτεί (όπως οι μουσικές μιμήσεις του!), διασώζοντας έτσι σύσσωμη τη βραδινή τηλεοπτική ζώνη…

«Larry King Live»

theufldolljsdjegtrdyrt5

Από το 1985-2010, ο Larry King φιλοξενούσε το σημαντικότερο talk show του πλανήτη, μέχρι να γίνει δηλαδή ο απόλυτος αστέρας της συνδρομητικής τηλεόρασης! Ο παρουσιαστής κάθισε απέναντι από όλους, κι όταν λέμε όλους το εννοούμε, μιας και από την καρέκλα του πέρασαν όχι λιγότεροι από οχτώ πρόεδροι των ΗΠΑ. Και ο ίδιος τα έκανε πάντα με μια απροσχημάτιστη απλότητα, κρατώντας τις ερωτήσεις του καθαρές και απλές. Όχι όμως και βολικές…