Σε μια όμορφη, παρεΐστικη και ζεστή ατμόσφαιρα, έγινε την Παρασκευή η παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Κρομμύδα «Μη με λησμόνει», στο βιβλιοπωλείο Monogram στον Χολαργό.

Ο Κώστας Κρομμύδας, με το τρίτο κατά σειρά μυθιστόρημά του, αποδεικνύει πως ήρθε στο χώρο της συγγραφής όχι απλά για να μείνει, αλλά για να γράψει βιβλία που ξεχωρίζουν, αγαπιούνται και εμπνέουν.

Η βραδιά άνοιξε με τους ήχους ενός μπουζουκιού να παίζουν το τραγούδι που ενέπνευσε τον συγγραφέα κατά τη συγγραφή του βιβλίου του, το Αργοσβήνεις μόνη και συνεχίστηκε με τις ομιλίες της κας Ισμήνης Μπάρακλη και κας Μαρίνας Γεωργίου.

Η πρώτη, με την ιδιότητα της συγγραφέως και η δεύτερη της αναγνώστριας, αποτύπωσαν τις σκέψεις τους για ένα βιβλίο που έχει αγαπηθεί από το κοινό, όσο λίγα.

«Μη Με Λησμόνει»… οι σκηνές «τρέχουν» μπροστά στα μάτια σου και εσύ απλά ακολουθείς το σαγηνευτικό σκαρί. Ταξιδεύεις μαζί του, συμπονάς τους ήρωές του, αγναντεύεις τον ανοιχτό ορίζοντα από τη μονή της Πάτμου, αναβιώνεις δικούς σου έρωτες μέσα από εκείνον της Πέρσας και του Κωνσταντίνου στο Γαλαξίδι κι έπειτα καθρεφτίζεσαι στα νερά της λίμνης των Ιωαννίνων καθώς ρισκάρεις να υποψιαστείς προς τα πού σε αρμενίζει, όμως ο Κώστας Κρομμύδας , εκεί ακριβώς, θα σου κλείσει πονηρά το μάτι και θα σου αλλάξει απρόσμενα την πορεία, μέχρι να πιάσεις λιμάνι κάπου αλλού…

«Πεπρωμένο» το όνομα του τελικού προορισμού, και «πεπρωμένο φυγείν αδύνατον» κατά τον ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ, τον ΕΥΡΙΠΙΔΗ, τον ΠΛΑΤΩΝΑ, τον ΟΜΗΡΟ, τον ΣΟΦΟΚΛΗ, τον ΑΙΣΧΥΛΟ, τον ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ… Και το «Μη Με Λησμόνει» το επισφραγίζει.

Απολαύστε το!

Ισμήνη Μπάρακλη

«Η γραφή του έχει μια ποιότητα που είχα να συναντήσω πολλά χρόνια… Έχει μια τόσο αριστοτεχνική και αριστουργηματική ικανότητα περιγραφής, που ζωντανεύει μέρη που δεν έχεις πάει ποτέ, κι όμως διαβάζοντάς το βιβλίο νιώθεις πως περπατάς στα σοκάκια τους και ρίχνεις κλεφτές ματιές στις ιστορίες που ξετυλίγονται σαν να είσαι εκεί…

Έχει έναν μοναδικά ευφάνταστο ελιγμό ανάμεσα σε ιστορίες που ενώ στις αρχή φαντάζουν παράλληλες μεταξύ τους, στο τέλος κλειδώνουν σε ένα σημείο σε μια σχεδόν καρμική ολοκλήρωση…

Η ζωή, η Ογκρέσα, το Μη με λησμόνει, είναι βιβλία που δεν σας προτείνω, σας εύχομαι να διαβάζετε, για να ανακαλύψετε ή και να θυμηθείτε κάποιοι ξανά, το πόσο μαγική εμπειρία ψυχής μπορεί να είναι η ανάγνωση ενός πραγματικά εξαιρετικού βιβλίου..»

Μαρίνα Γεωργίου

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με μια θερμή ανταλλαγή απόψεων και ερωτήσεων ανάμεσα στον συγγραφέα και το κοινό.

kromasdua2 kromasdua3