Υπάρχει άνθρωπος στη χώρα που να μην τρώει σουβλάκι; Αν ναι, αναρωτιόμαστε τι (του) συμβαίνει! Η αυθεντική εγχώρια λιχουδιά, ο εθνικός μας «μεζές», που τυλίγει ζουμερό κρέας σε ζυμάρι με ή χωρίς πατάτες, με ή χωρίς τζατζίκι, γιαούρτι ή οποιαδήποτε άλλη σος, θα είναι πάντα στην καρδιά μας (και στις προτιμήσεις μας). Και στις πρώτες επιλογές μας φυσικά. Δοκιμάσαμε άπειρα, η λίστα των αγαπημένων μας είναι μεγάλη, ξεκινάμε με την πρώτη επτάδα και επιφυλασσόμαστε για συνέχεια. Από όσα ακολουθούν ιστορικά ή καινούρια σας συμβουλεύουμε να μην παραλείψετε κανένα!

Σουβλάκι του Κώστα

kostasΕδώ και τριάντα plus χρόνια όσοι αγαπούν πραγματικά το σουβλάκι, κάνουν ουρές στην «πόρτα» του και παραγγέλνουν χοιρινό καλαμάκι χειροποίητο, ή ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι και οι μερακλήδες δεν παραλείπουν να βάλουν μέσα και την χαρακτηριστική του σάλτσα. Προσοχή το Σαββατοκύριακο είναι κλειστό οπότε σπεύστε καθημερινές. Info Δευτέρα-Παρασκευή: 08.00-18.00, €2 (πίτα) Πλατεία Αγίας Ειρήνης, τηλ.  2103232971

Λευτέρης ο Πολίτης

lefteris2O ναός του κεμπάπ. Εδώ έχει ουρά από τις 10 το πρωί (κι όμως!) και οι επιλογές είναι δύο: είτε πίτα κεμπάπ, είτε σουτζούκι που καλό είναι να ξέρετε πως είναι πολύ καυτερό. Δες τι θα σε κάνει φανατικό του εδώ.

  • Δείτε τη λίστα με τα υπόλοιπα τοπ σουβλατζίδικα στο greekguide.com