Το Διοικητικό Συμβούλιο της Seat υπό την προεδρία του Group Chief Executive Officer Herbert Diess, διόρισε τον Wayne Griffiths ως νέο Πρόεδρο της Ισπανικής μάρκας, με ισχύ από την 1η Οκτωβρίου.

O κ. Griffiths θα συνεχίσει επίσης τα καθήκοντα του ως CEO και Πρόεδρος της Cupra και -προς το παρόν- θα παραμείνει και ο Sales and Marketing executive Vice-president της Seat.

Επίσης, ο Carsten Isensee θα συνεχίσει ως executive Vice-president for Finance and IT, την θέση που κατείχε και στην διάρκεια κατά την οποία ήταν προσωρινός Πρόεδρος της μάρκας.

Ο Griffiths εντάχθηκε στη Seat το 2016 ως επικεφαλής πωλήσεων και οδήγησε την εταιρεία στο επόμενο επίπεδο, καθώς τα τελευταία τρία χρόνια και μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2020, η μάρκα ήταν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη στην Ευρώπη. Με το Griffiths στο τιμόνι του τμήματος πωλήσεων, η Seat πέτυχε ρεκόρ πωλήσεων όλων των εποχών, με αύξηση άνω του 40% μεταξύ 2016 και 2019. Ο νέος Πρόεδρος είναι επίσης ένας από τους ιδρυτές της Cupra και της νέας εταιρείας Seat MÓ.

Γιος ιδιοκτήτη αντιπροσωπείας αυτοκινήτων, ο Griffiths ξεκίνησε τη καριέρα του ως εργαζόμενος στην οικογενειακή επιχείρηση πριν σπουδάσει international management και Γερμανικά στο Leeds του Ηνωμένου Βασιλείου. Η επαγγελματική καριέρα του συνδέθηκε με τον Όμιλο Volkswagen. Ξεκίνησε στην Audi AG στο Ingolstadt to 1989. Αφού εργάστηκε στη Seat για δύο χρόνια (1991 – 1993), επέστρεψε στη γερμανική μάρκα, όπου κατείχε διάφορες θέσεις ευθύνης στο νέο Εμπορικό Τμήμα σε διάφορες αγορές. Το 2016 διορίστηκε Vice -president for Sales and Marketing, τον Ιανουάριο του 2019 ανέλαβε τη θέση του CEO της Cupra, στην οποία στις αρχές του τρέχοντος έτους, διορίστηκε Chairman of the Board of Directors.

Η Seat διόρισε επίσης τον Herbert Steiner ως νέο Vice-president for Production and Logistics με ισχύ από 1η Νοεμβρίου. Ο Steiner αναλαμβάνει από τον Christian Vollmer, ο οποίος μετακινήθηκε στην VW ως νέος Production Board Member. Ο Herbert Steiner είναι μηχανολόγος μηχανικός, απόφοιτος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Graz και εντάχθηκε στην Audi AG ως Production Controller το 1998. Το 2006 έγινε General Secretary της Seat, μια θέση που κατείχε μέχρι το 2010 όταν διορίστηκε επικεφαλής της Seat Componentes. Μετά τη θητεία του στην Ισπανία, ανέλαβε τη θέση του General Manager of Engine Production και μέλος του Engine Production Board of Directors της Audi Ουγγαρίας. Από το 2018 είναι επικεφαλής της Motor and Foundry business area του VW Group Components. commissions

Τέλος, ο Seat Vice-president for Legal Services and Good Governance, Luis Comas διορίστηκε ως ανεξάρτητο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Seat. Ο Comas θα αναλάβει επίσης και την Προεδρία της Audit, Compliance and Governance Commission (ACGC) τόσο της Seat όσο και της VW Navarra, αντικαθιστώντας τον Josep Piqué με την λήξη της νόμιμης χρονικής θητείας του, ο οποίος κατείχε τη θέση από το 2017. Ο τομέας των Legal Services and Good Governance θα ενσωματωθεί στη δομή της Προεδρίας της εταιρείας. Ο νέος επικεφαλής της Legal Services and Good Governance θα ανακοινωθεί σε εύθετο χρόνο και θα αναφέρεται απευθείας στον νέο Πρόεδρο, Wayne Griffiths.