H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι, η εταιρεία Ford Motor Hellas, Γενικός Εισαγωγέας  των Ford στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα βελτίωσης των μοντέλων Transit Connect.

Η συγκεκριμένη ενέργεια αφορά σε 85 αυτοκίνητα, που παρήχθησαν από 04/11/2014  μέχρι 18/02/2016. Σύμφωνα με τον Κατασκευαστή, σε ορισμένα επιβατικά οχήματα Transit Connect, υπάρχει περίπτωση η πανοραμική υάλινη οροφή να μην έχει κολληθεί σωστά.

Σε μια τέτοια περίπτωση, οι επιβαίνοντες θα αντιληφθούν αεροδυναμικό θόρυβο ή/και εισροή νερού.

Εφόσον τα παραπάνω συμπτώματα αγνοηθούν,  υπάρχει η εξαιρετικά μικρή πιθανότητα η πανοραμική οροφή να αποκολληθεί από το όχημα. Στα επηρεαζόμενα οχήματα πρέπει να αφαιρεθεί και να επανατοποθετηθεί η πανοραμική υάλινη οροφή.

Μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει περιέλθει σε γνώση της εταιρείας κανένα ατύχημα το οποίο να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την ενημέρωση των ιδιοκτητών των ανωτέρω οχημάτων, μέσω προσωπικής επιστολής, ώστε να προσέλθουν στους κατά τόπους Εξουσιοδοτημένους Επισκευαστές Ford για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι κάτοχοι – ιδιοκτήτες παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών Ford.