Μια σειρά από φήμες και πληροφορίες έχουν κυκλοφορήσει τις τελευταίες ημέρες, αναφορικά με ενδεχόμενη εμπλοκή-επιστροφή της Peugeot στο Ράλλυ Dakar το 2015!

Η γαλλική εταιρία έχει σπουδαία παράδοση στο θρυλικό αγώνα, στον οποίο έχει επικρατήσει τέσσερις συνεχόμενες φορές στο παρελθόν με το 405 T16 από το 1987 μέχρι και το 1990, με τον Ari Vatanen να μετράει τρεις νίκες και τον Juha Kankkunen μία.

Σύμφωνα με τις ίδιες φήμες, οι Stephane Peterhansel και Sebastien Loeb θα αποτελέσουν το δίδυμο των οδηγών, με τον εννιά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή να έχει συνδέσει και παλιότερα το όνομα του με τον αγώνα του Dakar, και έχοντας οδηγήσει μάλιστα στο παρελθόν το buggy της ομάδας του Nasser Al Attiyah.

Παράλληλα, οι σχέσεις του με την Peugeot είναι ιδιαίτερα στενές πλέον, μετά την συνεργασία του Loeb με τη γαλλική ομάδα στο Pikes Peak, ενώ και ο ίδιος δεν είχε κρύψει το ενδιαφέρον του να συμμετάσχει στο Dakar.

Ο επικεφαλής της Peugeot Sport Bruno Famim, έχει συζητήσει ήδη ένα τέτοιο ενδεχόμενο με τον 11 φορές νικητή του αγώνα, Stephane Peterhansel, αν και ο ίδιος δεν το παραδέχθηκε:

«Το Pikes Peak είναι κάτι που κάναμε για μία φορά. Είχε μεγάλη επιτυχία και οι άνθρωποι της Peugeot ήταν πολύ ικανοποιημένοι από αυτό, όπως και οι θεατές. Πλέον, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να σκεφτούμε το μέλλον.

Έχουμε αρκετές ιδέες. Θα πρέπει να εξετάσουμε τι είναι καλύτερο για εμάς, τόσο από πλευράς επικοινωνίας, όσο και ανταπόδοσης της επένδυσης. Πρέπει να σκεφτούμε τις επιλογές και να προετοιμάσουμε τα σχέδια μας ανάλογα με τον προϋπολογισμό που θα έχουμε στη διάθεση μας, κάτι που ακόμα δεν είναι επιβεβαιωμένο. Όταν έχουμε αυτή την τελευταία σημαντική πληροφορία θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Ίσως, να κάνουμε κάτι διαφορετικό σε σχέση με το Pikes Peak, και με διαφορετικό αυτοκίνητο», είπε με νόημα ο Famin.

Πάντως, ένα από τα σενάρια που εξετάζουν στην Peugeot είναι και το WRC, με τους Γάλλους να έχουν ήδη έτοιμο ένα 208 R5, το οποίο μπορεί να αποτελέσει τη βάση του WRCar. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που συνδέουν τη μελλοντική -και διαφαινόμενη- το 2015 ή το 2016 αποχώρηση της Citroen από το WRC και την είσοδο της Peugeot σε αυτό. Ο χρόνος θα δείξει. Πάντως, το πρόγραμμα του Dakar θα μπορούσε να είναι διαφορετικό και ξεχωριστό από αυτό του WRC.

Πηγή: 4troxoi.gr