Ο σχεδιασμός μίας μικτής ασφάλειας αυτοκινήτου είναι πολύ σημαντικός ώστε να έχετε ένα συμβόλαιο που σας καλύπτει ουσιαστικά και συμφέρει.

Είναι λάθος να πιστεύει κάποιος πως όλες οι μικτές ασφάλειες αυτοκινήτου προσφέρουν τα ίδια πράγματα. Ναι σίγουρα είναι ένα συμβόλαιο με ασυναγώνιστα προνόμια και μοναδικές καλύψεις, όμως χρειάζεται αρκετά προσεκτικός σχεδιασμός για να είναι συμφέρουσα για τον κάτοχο της.

Δείτε όλα όσα πρέπει να προσέξετε όταν κάνετε μία μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου.

Απαλλαγή

Η απαλλαγή είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξει κάποιος σε μία μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου. Είναι μία ρήτρα μέσα στο συμβόλαιο η οποία απαλλάσσει ουσιαστικά την εταιρεία από την καταβολή του συγκεκριμένου ποσού σε κάθε αποζημίωση. Ο ρόλος της απαλλαγής είναι πολύ σημαντικός, καθώς καθορίζει και το ύψος των ασφαλίστρων. Έτσι μία μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου με πολύ υψηλή ρήτρα, μπορεί να είναι πολύ οικονομική, όταν όμως φτάσει η στιγμή της αποπληρωμής, ο κάτοχος της θα πάρει χαμηλότερη αποζημίωση. Έτσι λοιπόν θα πρέπει να σκεφτείτε αρκετά προσεκτικά το πώς θα ορίσετε το ποσό απαλλαγής.

Ασφαλιζόμενο κεφάλαιο

Κάθε μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου αντιστοιχεί στο ασφαλισμένο κεφάλαιο που έχει ορίσει ο ιδιοκτήτης του οχήματος. Το ασφαλισμένο κεφάλαιο αντιστοιχεί στην τρέχουσα εμπορική αξία του οχήματος, κάτι που αρκετοί το μπερδεύουν με το ποσό αγοράς του οχήματος. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Η τρέχουσα εμπορική αξία είναι ουσιαστικά ένας μέσος όρος τιμής που έχει το συγκεκριμένο μοντέλο εκείνη την περίοδο. Εάν γίνει λάθος στον ορισμό του μέσα από μία μεγάλη απόκλιση τότε προκύπτει είτε η υπερασφάλιση, δηλαδή μεγαλύτερη καταβολή ασφαλίστρων χωρίς τη δυνατότητα μεγαλύτερης αποζημίωσης ή η υπασφάλιση που σημαίνει πως η αποζημίωση που θα λάβει ο κάτοχος του οχήματος θα είναι αρκετά χαμηλότερη, καθώς πλήρωσε χαμηλότερα ασφάλιστρα.

Επιπλέον παροχές

Μία μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου δεν σημαίνει πως παρέχει όλες τις παροχές. Θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί και να δείτε τι ακριβώς προσφέρει η συγκεκριμένη εταιρεία. Για παράδειγμα μία ασφαλιστική μπορεί να μην περιλαμβάνει στα πακέτα μικτής ασφάλειας αυτοκινήτου την οδική βοήθεια ή την νομική προστασία. Έτσι όταν θα χρειαστείτε αυτές τις υπηρεσίες θα πρέπει να τις πληρώσετε μόνοι σας. Οπότε πολύ μεγάλη προσοχή στις επιπλέον παροχές πριν την αγορά οποιουδήποτε συμβολαίου μικτής ασφάλειας αυτοκινήτου.

Για να μάθεις περισσότερα για τις μικτές ασφάλειες αυτοκινήτου μπες στο asfaleiaautokinitou.gr.