Το εσωτερικό του αυτοκινήτου μας κατά τις μετακινήσεις μας λερώνεται από διάφορους παράγοντες. Ας δούμε λοιπόν πώς μπορούμε να δράσουμε, ώστε να είναι καθαρό σαν το σπίτι μας.

Δυσοσμία
Η δυσοσμία έρχεται κυρίως από τα προστατευτικά πατάκια. Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, λόγω των βρώμικων υδάτων που μεταφέρουμε με τα παπούτσια μας, με αποτέλεσμα να μη στεγνώνουν οι μοκέτες και με τον καιρό να δημιουργούνται διάφοροι μικροοργανισμοί. Η λύση είναι να τις αφαιρέσουμε από την καμπίνα και να τις πλύνουμε με νερό και καθαριστικό σαπούνι πιάτων. Με τη βοήθεια μίας βούρτσας μπορούμε να τις τρίψουμε, ώστε να καθαρίσουν σε βάθος και να χρησιμοποιήσουμε μία ποσότητα ξυδιού, το οποίο θα μας βοηθήσει να αποβάλουμε εντελώς τη δυσοσμία.

Λεκέδες στα υφάσματα
Ένας από τους πιο συνηθισμένους λεκέδες είναι αυτός του καφέ στο ύφασμα κάποιου καθίσματος. Για να καθαρίσουμε αυτό το λεκέ, μπορούμε να προμηθευτούμε ένα σπρέι “ενεργού” αφρού, με το οποίο θα ψεκάσουμε πάνω στο λεκέ. Αν, όμως, δεν έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καθαριστικό χαλιών για το σπίτι, το οποίο θα προσφέρει καθαρισμό εις βάθος. Πρώτα θα πρέπει να τοποθετήσουμε μικρές ποσότητες σε ένα ελαφρώς βρεγμένο ύφασμα και να τρίψουμε τη λερωμένη επιφάνεια, μέχρι να δημιουργηθεί μία μικρή ποσότητα αφρού. Περιμένουμε λίγο και μετά σκουπίζουμε με ένα καθαρό πανί. Αν ο λεκές παραμένει, μπορούμε να επαναλάβουμε μερικές ακόμα φορές τη διαδικασία, χωρίς όμως να ασκούμε ιδιαίτερη δύναμη.

Καθαρισμός τσίχλας
Υπάρχει περίπτωση να κολλήσει σε κάποιο κάθισμα τσίχλα, που είναι πολύ δύσκολη στην καθαριότητα. Το παγάκι είναι μία από τις μεθόδους καθαρισμού για όλα τα υφάσματα. Τυλίξτε ένα παγάκι σε μία πετσέτα ή σε ένα κομμάτι χοντρού χαρτιού κουζίνας και στη συνέχεια τρίψτε το πάνω στην τσίχλα, σε μικρά χρονικά διαστήματα, κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Έτσι, αυτό που θα καταφέρουμε είναι να παγώσει η περιοχή που βρίσκεται η τσίχλα και τα υπολείμματά της να αφαιρεθούν πιο εύκολα με τη βοήθεια ενός πανιού.

Πηγή: autotriti.gr