Πληθαίνουν οι φήμες ότι η νέα εκδοχή της BMW M5 θα διαθέτει για πρώτη φορά και έκδοση πετρελαίου. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο πως αυτή θα φέρει ένα 3λιτρο tri-turbo μηχανικό σύνολο συνολικής απόδοσης ισχύος κάπου ανάμεσα στους 500 και 550 ίππους.

Αν και ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί το γεγονός, πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο η νέα κορυφαία «5άρα» να διαθέτει για πρώτη φορά και έκδοση πετρελαίου. Το όνομα του εν λόγω μοντέλου θα είναι κατά τα φαινόμενα το BMW 550dXM και αν τελικά αποφασιστεί από τους ιθύνοντες της βαυαρικής φίρμας, η έναρξη της παραγωγής της θα γίνει την προσεχή άνοιξη.

H 550dXM θα προέλθει από το «M division» της BMW και θα αντιπροσωπεύει την πετρελαιοκίνητη Μ5. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως θα εφοδιάζεται με ένα τρίλιτρο diesel σύνολο τριπλής υπετροφοδότησης (tri-turbo). Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο πως η απόδοση ισχύος του μηχανικού συνόλου θα βρίσκεται κάπου ανάμεσα στους 500 με 550 ίππους, ενώ η ροπή θα ξεπερνά τα 680 Nm που παράγει η Μ5 έκδοση βενζίνης.

Τέλος, παρόλο που o παγκόσμιος διευθυντής επικοινωνίας της «M division» κος. Brian Watts δεν επιβεβαιώνει με σιγουριά την πιο πάνω είδηση, εντούτοις παραδέχεται πως εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο.

Πηγή: autotriti.gr