Η μετάλλαξη «Όμικρον» κυριαρχεί στην Ελλάδα και την Ευρώπη, τα μέτρα αναχαίτισης της πανδημίας αναπροσαρμόζονται καθημερινά από τις κυβερνήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, φωνές πολιτικά αντίθετες μεταξύ τους καλούν σε πανστρατιά εμβολιασμών και στηρίζουν τα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

Και ενώ στη χώρα μας η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνεχή συνεργασία με τους ειδικούς, παρακολουθούν καθημερινά την εξέλιξη της πανδημίας, η αντιπολίτευση υποσκάπτει την εθνική προσπάθεια.

Η αξιωματική αντιπολίτευση του κ. Τσίπρα άγεται και φέρεται από τις πολιτικές της αγκυλώσεις και την αδυναμία της να αναγνωρίσει τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης. Κλείνοντας το μάτι στους αντιεμβολιαστές, προσδοκά να κερδίσει ένα εκλογικό ακροατήριο ρισκάροντας ταυτόχρονα να μείνει πίσω η χώρα τη μάχη απέναντι στην πανδημία.

Έχουν το θράσος να εγκαλούν με χυδαιότητα και ανακρίβειες την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ, όταν ήταν εκείνοι στο τιμόνι της χώρας, το ΕΣΥ ψυχορραγούσε και οι αναμονές για μια κλίνη ΜΕΘ ήταν δεκάδες – και, μάλιστα, όχι σε μια τέτοια περίοδο έκτακτης ανάγκης. Όταν είχαν την εξουσία στα χέρια τους, θέλησαν να δημιουργήσουν κανάλια με βοσκοτόπια αντί να θωρακίσουν το σύστημα Υγείας. Δεν έκαναν τίποτα και τώρα κουνούν το δάχτυλο σε μια Κυβέρνηση που καθημερινά αγωνίζεται για την ενίσχυση, τόσο των υποδομών, όσο και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Οι κλίνες ΜΕΘ από 597 έφτασαν σχεδόν τις 1300, ξεπερνώντας τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ενώ το Εθνικό Σύστημα Υγείας ενισχύθηκε όσο ποτέ, με δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, για να αντιμετωπίσει η χώρα μας τις έκτακτες συνθήκες. Ο κρατικός μηχανισμός συνεργάστηκε υποδειγματικά με τον ιδιωτικό τομέα για την ενίσχυση και την στήριξη των νοσηλευομένων, ενώ το πρότυπο εμβολιαστικό πρόγραμμα απέδωσε στον μέγιστο δυνατό βαθμό, σε συνθήκες μεγάλης ζήτησης χωρίς καθυστερήσεις, γραφειοκρατικές διατυπώσεις και χωρίς να ταλαιπωρούνται τους πολίτες.

Χάρη στις έγκαιρες παρεμβάσεις και την ενημέρωση, έχουν πραγματοποιηθεί ήδη πάνω από 17,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί, ενώ οι αναμνηστικές δόσεις έχουν ξεπεράσει τα τρία εκατομμύρια και συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.

Την ίδια ώρα, όλες οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης επιδίδονται σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία, χωρίς να συνεισφέρουν με εποικοδομητικές προτάσεις στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Πρώτη τους προτεραιότητα είναι να προσπαθήσουν να κλονίσουν την σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ της Κυβέρνησης και των πολιτών.

Ειδικά η αξιωματική αντιπολίτευση του κ. Τσίπρα πολιτεύεται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο υπό την ασφυκτική πίεση της σύγκρισης με μια Κυβέρνηση που δεν έχει σταματήσει λεπτό το έργο της ακόμα και μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες, χρησιμοποιώντας μόνο τις λέξη «καταστροφή» και «αποτυχία». Όμως, όταν ο κ. Τσίπρας και η Αντιπολίτευσή του εννοούν επιτυχία το να φτάσει η χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας και ένα βήμα πριν την έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι φυσιολογικό να ερμηνεύουν ως αποτυχίες τις ενέργειες μιας Κυβέρνησης όπως η σημερινή.

Ποια άλλη χώρα εν μέσω πανδημίας έχει βελτιώσει την εικόνα της στο εξωτερικό και αναβαθμίζεται από τους οίκους αξιολόγησης; Ποια άλλη χώρα εν μέσω πανδημίας δανείζεται με ιστορικά χαμηλά και μάλιστα υποπολλαπλάσια σε σχέση με εκείνα που δανειζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ; Ποιας άλλης χώρας οι προτάσεις υιοθετήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση;

Βέβαια, το ακόμα χειρότερο είναι η σύγκριση του ΣΥΡΙΖΑ με την αντιπολίτευση σε άλλες χώρες. Ποια άλλη αντιπολίτευση έχει καταψηφίσει ή έχει δηλώσει «παρών» σε κάθε νομοσχέδιο που αφορά την ενίσχυση του συστήματος Υγείας και των εργαζομένων του; Καμία. Όπως και καμία άλλη αντιπολίτευση δεν ζητά προαιρετικές υποχρεωτικότητες και μέτρα χωρίς συνέπειες. Ειδικά όταν αποδεικνύεται ότι τα μέτρα αυτά, όπως η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 60, έσωσαν χιλιάδες ζωές.

Αντί η Αντιπολίτευση του κ. Τσίπρα να καταστροφολογεί για την πορεία της πανδημίας και να μετράει 100 σημεία για τον ΣΥΡΙΖΑ του αύριο, ας κάνει επιτέλους μια βιώσιμη και σοβαρή πρόταση. Χωρίς αστερίσκους, χωρίς διαστρέβλωση των δεδομένων, χωρίς προσβλητικές εκφράσεις περί ξεστοκαρίσματος. Παίρνοντας μια ξεκάθαρη στάση στήριξης στα εμβόλια και την επιστήμη μακριά από τις κορώνες του κ. Πολάκη που κλείνει το μάτι σε κάθε ευκαιρία στους αρνητές των εμβολίων, όταν έχει αποδειχθεί ότι πάνω από το 90% των θανάτων αφορούν ανεμβολίαστους συνανθρώπους μας.

Η Ελλάδα αλλάζει καθημερινά και αυτό οφείλεται στις γενναίες μεταρρυθμίσεις της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι φόροι μειώνονται δραστικά για το σύνολο των πολιτών, το κράτος κάνει άλματα στην ψηφιακή εποχή οδηγώντας τη χώρα στην τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, η εκπαίδευση αναβαθμίζεται καθημερινά με προσλήψεις νέου προσωπικού, οι επενδύσεις συρρέουν και όλα αυτά εν μέσω υγειονομικής κρίσης.

Μετά από τεσσεράμισι χρόνια διακυβέρνησης και δυόμισι ακόμα στην αντιπολίτευση, το κόμμα του κ. Τσίπρα δεν έχει συνειδητοποιήσει το θεσμικό του ρόλο και ανάμεσα στην κοινωνική ευημερία και την προστασία της υγείας από τη μία και την πολιτική της ατζέντα από την άλλη. Γι’ αυτό και επιλέγει μόνιμα τον λάθος δρόμο σε βάρος των Ελλήνων πολιτών. Οι Έλληνες πολίτες ζητούν αποτελέσματα και λύσεις. Ζητούν βήματα που να βελτιώνουν την κατάσταση στη χώρα και την καθημερινότητά τους, κάτι που μόνο η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εγγυάται με τις γενναίες αποφάσεις που λαμβάνει όποτε προκύπτει ανάγκη για αυτό.

Ο Παύλος Μαρινάκης είναι Δικηγόρος και Γραμματέας της ΠΕ ΝΔ