Όσες και αν ήταν οι παρεξηγήσεις μεταξύ τους, είναι γεγονός πως οι δεσμοί δεν λύνονται εύκολα. Νέες αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως από το παλάτι, αναφέρουν πως η Κέιτ Μίντλετον τηλεφωνεί αργά τη νύχτα στον πρίγκιπα Χάρι, σε μια προσπάθεια να διορθώσει τη «ραγισμένη» σχέση του με τη βασιλική οικογένεια.

«Η Κέιτ έχει επικοινωνήσει με τον Χάρι για να του πει να κρατήσει ψηλά το κεφάλι του και να μην ανησυχεί πάρα πολύ για αυτές τις προσωρινές αναποδιές», υποστήριξε άγνωστη πηγή στο βρετανικό Closer Weekly την περασμένη εβδομάδα. Η πηγή ισχυρίστηκε επίσης ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της οικογενειακής αναταραχής, η σχέση της 41χρονης Μίντλετον με τον Χάρι «παρέμεινε ακέραιη».

«Τον λυπάται πολύ αυτή τη στιγμή», αναφέρεται. «Το να τον βλέπει να περνάει όλες αυτές τις αναποδιές είναι πολύ δύσκολο και τη στενοχωρεί – ειδικά καθώς η δίκη του γίνεται τόσο κοντά στο σπίτι τους».

Ο Χάρι επισκέφθηκε το Λονδίνο τον Ιούνιο για να καταθέσει εναντίον του εκδότη της βρετανικής Daily Mirror στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου ισχυρισμού του, ότι οι δημοσιογράφοι του μέσου χάκαραν το τηλέφωνό του πριν από χρόνια.

Ο 38χρονος πρίγκιπας Χάρι και η 42χρονη σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ, έχουν υπομείνει μια σειρά από απογοητεύσεις τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένου της απόλυσής τους από το Spotify, μετά την υπογραφή μιας συμφωνίας ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων το 2020. Και η σχέση του Χάρι με την οικογένειά του είναι τεταμένη εδώ και χρόνια, ιδίως μετά τον Ιανουάριο και τη δημοσίευση των απομνημονευμάτων του στο «Spare», όπου χαρακτήρισε τον μεγαλύτερο αδελφό του, πρίγκιπα Ουίλιαμ, «εχθρό» του.

Ο Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ κυκλοφόρησαν επίσης πέρυσι ένα ντοκιμαντέρ στο Netflix, που περιέγραφε λεπτομερώς τους λόγους για τους οποίους αποφάσισαν να αποσυρθούν από τα βασιλικά καθήκοντα το 2020.

Σύμφωνα με την πηγή του Closer Weekly, παρόλο που η Μίντλετον φέρεται να έχει σηκώσει λευκή σημαία, αυτό δεν σημαίνει ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είναι έτοιμος να το κάνει ακόμα. «Είναι προφανώς μια εξαιρετικά ευαίσθητη και λεπτή κατάσταση μεταξύ πολλών από τους άλλους ανώτερους βασιλικούς και ειδικά του Ουίλιαμ, ο οποίος έχει καταστήσει σαφές ότι δεν είναι ακόμη έτοιμος να καθίσει κάτω με τον Χάρι για ειρηνευτικές συνομιλίες ή οποιοδήποτε είδος ανοιχτού διαλόγου για το θέμα αυτό», εξήγησε η πηγή.

«Αλλά η Κέιτ θέλει να κρατήσει αυτές τις γραμμές επικοινωνίας με τον Χάρι ανοιχτές και να ανοίξει το δρόμο για μακροχρόνια ειρήνη με όλη την οικογένεια – συμπεριλαμβανομένου του Ουίλιαμ», συνέχισε το ίδιο άτομο σύμφωνα με το nypost.com, σημειώνοντας ότι η Μίντλετον θέλει να ξέρει ο Χάρι πως υπάρχουν άνθρωποι που εξακολουθούν να νοιάζονται γι’ αυτόν.

Το δημοσίευμα έρχεται μετά την πρόσφατη αθόρυβη αφαίρεση του τίτλου «His Royal Highness» από τη σελίδα του βασιλικού προφίλ του Χάρι.