Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές της Γερμανίας, γιατί στέλνονται απειλητικές επιστολές σε μουσουλμάνους, οι οποίες προέρχονται από τον ακροδεξιό χώρο και αναφέρουν ότι θα γίνουν επιθέσεις.

«Συνεχίστε ήσυχα τη δουλειά σας, και δεν θα αργήσει η μέρα που θα κάνουμε και σε εσάς ό,τι κάναμε στους Εβραίους», έγραφε μια απειλητική επιστολή προς την ισλαμική κοινότητα Ditib στην πόλη Μπράμσε, κοντά στο Όσναμπρυκ της Κάτω Σαξονίας, αναφέρει η dw.com.

Αντίστοιχες απειλητικές επιστολές με ακροδεξιό, ρατσιστικό και μισαλλόδοξο περιεχόμενο έχουν λάβει πολλά τζαμιά, μουσουλμανικές κοινότητες αλλά και χριστιανικές μειονότητες στη Γερμανία τα τελευταία χρόνια.

Ορισμένες εξ αυτών φέρουν μάλιστα την υπογραφή «NSU.2». Μια σαφής αναφορά στη νεοναζιστική τρομοκρατική οργάνωση NSU (Nationalsozialistischer Untergrund) που έδρασε εγκληματικά την περίοδο 2000-2007 και είχε προβεί στο παρελθόν σε σειρά δολοφονιών Τούρκων μεταναστών και ενός Έλληνα, του Θεόδωρου Βουλγαρίδη στο Μόναχο.

Οι γερμανικές αρχές δεν έχουν εντοπίσει ακόμη ποιος ή ποιοι βρίσκονται πίσω από τη συγγραφή και αποστολή των επίμαχων επιστολών που πυκνώνουν τελευταία. Φέρονται πάντως να έχουν συνταχθεί από συγκεκριμένο πρόσωπο και μάλιστα γυναίκα. Ωστόσο, η αστυνομία προχωρά με προσοχή στις έρευνες, διότι δεν αποκλείεται οι πραγματικοί υπαίτιοι να μπλοφάρουν και να θέλουν να στοχοποιήσουν συγκεκριμένο άτομο, αποπροσανατολίζοντας τις αρχές. Προς το παρόν οι έρευνες διενεργούνται επί υποθέσεων για ρητορική μίσους και υποκίνηση σε μίσος, απειλές και εξύβριση καθώς και χρήση ναζιστικών συμβόλων, τα οποία απαγορεύονται συνταγματικά.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών της Κάτω Σαξονίας οι περιπτώσεις αντίστοιχων απειλών που φέρουν την υπογραφή NSU 2.0 συνοδευόμενη από ναζιστικά σύμβολα ανέρχονται τουλάχιστον στις 30 σε όλη τη Γερμανία τα τελευταία χρόνια.

«Δεν θα γίνουν ανεκτές απειλές σε ανθρώπους που ζουν στη Γερμανία, πόσο μάλλον όταν αυτές αφορούν την πίστη τους» ανέφερε εκπρόσωπος της Γερμανίδας υπ. Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ το πρωί μιλώντας στη γερμανική ραδιοφωνία DLF.