Τον Φεβρουάριο του 2020, οι θαυμαστές του ράπερ Pop Smoke είχαν σοκαριστεί, όταν έμαθαν πως ο αγαπημένος τους 20χρονου ράπερ βρέθηκε νεκρός, αφού δολοφονήθηκε μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Τώρα, οι αρχές ερευνούν αν το γυμνό πτώμα ενός άνδρα, που βρέθηκε χωμένο σε ένα βαρέλι σε παραλία της Φλόριντα, σχετίζεται με τη δολοφονία του Pop Smoke.

Το θύμα, που βρέθηκε στην παραλία της Φλόριντα, αναγνωρίστηκε ως ο Javonnta Murphy. Ο Murphy ήταν ένας 32χρονος τραγουδιστής – τραγουδοποιός από το Sylmar της Καλιφόρνια και σκοτώθηκε με πυροβολισμό στο κεφάλι, σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας. Το γυμνό σώμα του ανακαλύφθηκε μέσα σε ένα σφραγισμένο βαρέλι επέπλεε στα νερά της παραλίας του Malibu Lagoon, στις 31 Ιουλίου.

Ο Murphy ήταν ο μεγαλύτερος αδελφός του Jaquan Murphy, ο οποίος ήταν ένας από τους πέντε υπόπτους που συνελήφθησαν για τη δολοφονία του 20χρονου ράπερ Pop Smoke τον Φεβρουάριο του 2020. Ο Jaquan Murphy, ηλικίας τότε 21 ετών, είχε αρχικά κατηγορηθεί για απόπειρα δολοφονίας για την υπόθεση του ράπερ, αλλά αργότερα αθωώθηκε.

Οι ντετέκτιβ του τμήματος της κομητείας του Λος Άντζελες εξετάζουν τώρα την πιθανότητα ο θάνατος του Javonnta Murphy από πυροβολισμό να ήταν φόνος εκδίκησης για τη δολοφονία του Pop Smoke, σύμφωνα με πηγές από το nypost.com. Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι ο Pop Smoke, κατά κόσμον Bashar Barakah Jackson, σκοτώθηκε όταν εισέβαλαν στο σπίτι του ληστές, αφού αποκάλυψε την τοποθεσία του AirBnB που διέμενε σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η δολοφονία του Pop Smoke

Ο ράπερ είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες του εαυτού του να ποζάρει δίπλα σε μια πισίνα υπερχείλισης στην πίσω αυλή, μαζί με φόντο το Λος Άντζελες. Σε μια άλλη ανάρτηση, ο καλλιτέχνης, ή ένα μέλος της συνοδείας του, μοιράστηκε μια φωτογραφία μιας τσάντας δώρου με ετικέτα τη διεύθυνση «Hollywood Hills». Ένα άλλο στιγμιότυπο έδειχνε τον Pop Smoke να στέκεται δίπλα σε ένα Range Rover, με τη διεύθυνση του ενοικιαζόμενου ακινήτου να διακρίνεται εν μέρει πίσω του.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 19ης Φεβρουαρίου 2020, πέντε ύποπτοι – ένας από αυτούς μασκοφόρος και οπλισμένος με όπλο – εισέβαλαν στο σπίτι και έριξαν σφαίρες, σκοτώνοντας τον νεαρό ράπερ. Οι ληστές λέγεται ότι διέφυγαν με το Rolex του καλλιτέχνη, το οποίο αργότερα πούλησαν για 2.000 δολάρια.

Το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες είχε δηλώσει προηγουμένως ότι οι ύποπτοι πιστεύεται ότι ήταν μέλη μιας συμμορίας του νότιου Λος Άντζελες. Τρεις από τους υπόπτους που συνελήφθησαν, 6 μήνες αργότερα αναγνωρίστηκαν ως Jaquan Murphy, Corey Walker, 19 ετών, και Keandre Rodgers, 18 ετών. Οι δύο υπόλοιποι ύποπτοι περιγράφηκαν μόνο ως ένας 15χρονος και ένας 17χρονος. Η αστυνομία έχει δηλώσει προηγουμένως ότι ο 15χρονος ήταν αυτός που αντιμετώπισε τον Pop Smoke στο ντους, τον χτύπησε με πιστόλι και στη συνέχεια τον πυροβόλησε τρεις φορές.

Ο Jaquan Murphy, ηλικίας πλέον 24 ετών, περιμένει επί του παρόντος να δικαστεί για μια άλλη δολοφονία στην κομητεία του Λος Άντζελες, ανέφερε το TMZ.

Ο μεγαλύτερος αδελφός του, ο Javonnta Murphy, ήταν ένας επίδοξος καλλιτέχνης της χιπ-χοπ που μόλις είχε μετακομίσει στο πρώτο του διαμέρισμα στο Sylmar πριν σκοτωθεί, σύμφωνα με έναν οικογενειακό φίλο. Ο Patrick Nelson δήλωσε στους Los Angeles Times ότι ο Javonnta δεν είχε εμπλακεί σε δραστηριότητες συμμοριών και δεν είχε εχθρούς.

Παρέμενε άγνωστο πότε σκοτώθηκε ο 32χρονος καλλιτέχνης της ραπ Javonnta Murphy, πριν το πτώμα του εμφανιστεί στην παραλία του Μαλιμπού, αλλά ο υπαστυνόμος Hugo Raynaga, από το τμήμα του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες, δήλωσε ότι «δεν φαινόταν αποσυντεθειμένο ή σαν να βρισκόταν εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα». Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει συλλήψεις σε σχέση με τη δολοφονία του Javonnta Murphy.