Στην αντεπίθεση βγαίνει ο Βλαντίμιρ Πούτιν έπειτα από τον ξεσηκωμό της Wagner κατά της στρατιωτικής ηγεσίας της Ρωσία, καθώς στο διάγγελμά του έκανε λόγο για «προδοσία» και «πισώπλατο μαχαίρωμα», υποστηρίζοντας ότι η χώρα του «δίνει την πιο σκληρή μάχη για το μέλλον της».

«Η Ρωσία δίνει την πιο σκληρή μάχη για το μέλλον της, όλος ο μηχανισμός της Δύσης είναι εναντίον μας. Η Ρωσία θα αμυνθεί, πρόκειται για προδοσία, για πισώπλατο μαχαίρωμα», ανάφερε αρχικά ο Ρώσος πρόεδρος, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο Ροστόφ:

«Η κατάσταση στο Ροστόφ είναι δύσκολη, οι άντρες του ρωσικού στρατού έχουν λάβει εντολή να εξουδετερώσουν τους επαναστάτες».

Υποσχέθηκε ότι «ως Ρώσος πρόεδρος και αρχιστράτηγος θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να υπερασπιστώ τη χώρα μου» και τόνισε ότι «όσοι οργάνωσαν την ένοπλη εξέγερση θα λογοδοτήσουν», προσθέτοντας ότι «οποιαδήποτε εσωτερική διαμάχη πρέπει να τερματιστεί, στη διάρκεια της επιχείρησης στην Ουκρανία».

Ο Πούτιν απευθύνθηκε και στους Ρώσους στρατιωτικούς και πολίτες που τάχθηκαν στο πλευρό του Πριγκόζιν: «Όσοι παρασύρθηκατε σε αυτό, σας καλώ να σταματήσετε τις εγκληματικές σας ενέργειες» είπε.

«Πιστεύω ότι θα διατηρήσουμε και θα υπερασπιστούμε ό,τι είναι αγαπητό και ιερό για εμάς. Μαζί με τη μητέρα πατρίδα μας, θα ξεπεράσουμε κάθε δοκιμασία και θα γίνουμε ακόμη πιο δυνατοί. Θα προστατεύσουμε τόσο τον λαό μας όσο και την κρατική μας υπόσταση από κάθε απειλή, συμπεριλαμβανομένης της εσωτερικής προδοσίας, και αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι η προδοσία», υπογράμμισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας υπενθύμισε το πλήγμα που δέχτηκε η χώρα με την εξέγερση του 1917, κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. «Δεν θα αφήσουμε να συμβεί ξανά κάτι τέτοιο, θα προστατεύσουμε τόσο τον λαό μας όσο και την κρατική μας υπόσταση από κάθε απειλή».

Ο Πούτιν ανέφερε ακόμα πως οι μαχητές της Wagner που πολέμησαν στην Ουκρανία, προδόθηκαν, ουσιαστικά, από εκείνους που οργάνωσαν την εξέγερση. «Οι ήρωες που απελευθέρωσαν το Σολεντάρ και τη Μπαχμούτ στο Ντονμπάς, πολέμησαν και έδωσαν τη ζωή τους για τη νέα Ρωσία, για την ενότητα του ρωσικού κόσμου. Το όνομα και η δόξα τους προδόθηκαν επίσης από εκείνους που προσπαθούν να οργανώσουν μια εξέγερση, ωθώντας τη χώρα στην αναρχία και την αδελφοκτονία, στην ήττα, τελικά, και στη συνθηκολόγηση» είπε.