Τεράστια είναι η καταστροφή από την ανατίναξη του φράγματος Καχόβκα στην Ουκρανία και η Ρωσία ανακοίνωσε ότι στα εδάφη που ελέγχει, 17 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, τη στιγμή που υπάρχει φόβος ο αριθμός τους να αυξηθεί.

«Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος 12 ανθρώπων στην Χόλα Πρίσταν και 5 ανθρώπων στην Αλέσκι», δήλωσε ο αξιωματούχος της κατοχικής διοίκησης της περιφέρειας της Χερσώνας Αντρέι Αλεξέγενκο, αναφερόμενος στις δύο αυτές μικρές πόλεις που βρίσκονται νοτιότερα του φράγματος Καχόβκα που κατέρρευσε την περασμένη εβδομάδα.

Ωστόσο, το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή τον απολογισμό αυτόν.

Σημειώνεται, ότι η Ρωσία ελέγχει την ανατολική όχθη του Δνείπερου στην περιφέρεια της Χερσώνας, ενώ η Ουκρανία την αντίπερα όχθη, όπως και την περιφέρεια Μικολάγεφ που βρίσκεται βορειότερα.

Επίσης, πάνω από 7.100 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από περιοχές που τελούν υπό ρωσικό έλεγχο, μεταξύ των οποίων 421 παιδιά, σύμφωνα με τις τοπικές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών. Εντούτοις, υπολογίζεται ότι συνολικά 21.000 θα πρέπει να εγκαταλείψουν την περιοχή και να βρουν αλλού μέρος για να μείνουν.