Ο νεαρός που συνελήφθη, γιατί εκτόξευσε αυγά στον βασιλιά Κάρολο και την Καμίλα, έχει ένα παρελθόν πλούσιο σε ακτιβιστικές δράσεις με αφορμή την κλιματική αλλαγή, ενώ έχει υπάρχει και πρώην υποψήφιος για το κόμμα των Πράσινων.

Σύμφωνα με την dailymail.co.uk, ο διαδηλωτής που πέταξε τα αυγά, λέγεται Patrick Thelwell. Είναι ακτιβιστής του «Extinction Rebellion» και πρώην υποψήφιος του Πράσινου Κόμματος.

Επίσης, σπούδασε πολιτική και διεθνείς σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του Γιορκ, όπου συνδύασε τον ακτιβισμό του με άλλους ρόλους στη φοιτητική κοινότητα, μεταξύ των οποίων και πρόεδρος του συλλόγου κηπουρικής.

Στο παρελθόν έχει συμμετάσχει σε διαμαρτυρίες που απέκλεισαν τη Γέφυρα του Λονδίνου και έναν δρόμο που οδηγεί σε τυπογραφείο εφημερίδων. Ο τότε πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον χαρακτήρισε το κόλπο «εντελώς απαράδεκτο».

Σε ένα διαδικτυακό βιογραφικό του, ο Thelwell υπερηφανεύεται για τη μακρόχρονη συμμετοχή του στην αριστερά, ενώ η ενασχόλησή του με την πολιτική ξεκίνησε το 2015, όταν διεξήγαγε εκστρατεία για την εκδίωξη της βουλευτού των Τόρις Esther McVey από την έδρα της στο Merseyside λόγω των απόψεών της για τα επιδόματα.

Σε ένα ιστολόγιο, όπου γράφει τακτικά για την κλιματική αλλαγή, ανέφερε πως ετοιμάζεται για διδακτορικό στη διεπιστημονική παγκόσμια ανάπτυξη.