Τρίτος γύρος απολύσεων μέσα σε 2 χρόνια

Η Yahoo! περικόπτει 600 θέσεις εργασίας


ΚΟΣΜΟΣ
6:06
15/12/2010
Τρίτος γύρος απολύσεων μέσα σε 2 χρόνια
loading

Μια από τις σημαντικότερες επιχειρήσεις του Διαδικτύου παγκοσμίως, η Yahoo!, ανακοίνωσε ότι θα περικόψει το εργατικό της δυναμικό κατά περίπου 600 θέσεις, ή σχεδόν 4% των υπαλλήλων της σε διεθνές επίπεδο. Πρόκειται για το τρίτο κύμα απολύσεων στην εταιρία από τα τέλη του 2008.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας «οι αλλαγές στο προσωπικό αποτελούν μέρος της εξελισσόμενης στρατηγικής μας για την βέλτιστη τοποθέτηση της Yahoo! ώστε να σημειώσει αύξηση εσόδων και επέκταση των περιθωρίων κέρδους και να υποστηριχθεί η στρατηγική μας για την παροχή διαφοροποιημένων προϊόντων στην αγορά».

Εκπρόσωπος της Yahoo! επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για περίπου 600 εργαζόμενους, ωστόσο πρόσθεσε ότι οι προσλήψεις συνεχίζονται παγκοσμίως ώστε να υποστηριχτούν οι προτεραιότητες-κλειδιά για εμάς».

Η εταιρία, που εδρεύει στο Σάνιβεϊλ στην Καλιφόρνια, δεν διευκρίνισε ποιους τομείς της δραστηριότητάς της αφορούν οι απολύσεις.

Είναι ο τρίτος γύρος περικοπών θέσεων εργασίας από το φθινόπωρο του 2008 και ο δεύτερος αφότου διευθύνων σύμβουλος ανέλαβε η Κάρολ Μπαρτζ τον Ιανουάριο του 2009, που θέλει να δώσει μια «νέα ταυτότητα» στην εταιρία ώστε να ανταγωνιστεί την ιδιαίτερα πολυσχιδή Google.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει