Μεγάλες αντιδράσεις προκάλεσαν στη Φινλανδία βίντεο με την 36χρονη πρωθυπουργό Σάνα Μαρίν να πίνει, να χορεύει και να τραγουδά σε πάρτι. Η Φινλανδή πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τον εαυτό της κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος.

Όπως είπε η Σάνα Μαρίν, τα βίντεο είναι ιδιωτικά και γυρίστηκαν σε ιδιωτική κατοικία πριν από μερικές εβδομάδες. Η πρωθυπουργός είπε ότι γνώριζε ότι τη βιντεοσκοπούσαν αλλά πίστευε ότι τα βίντεο θα παραμείνουν ιδιωτικά.

«Είμαι αναστατωμένη που αυτά τα βίντεο έχουν δημοσιοποιηθεί. Αφορούσαν εμένα να κάνω μια βραδινή έξοδο με φίλους. Κάνω πάρτι – ακόμα και έξαλλα – χορεύοντας και τραγουδώντας» είπε η Σάνα Μάριν.

Μετά το πάρτι η βραδιά συνεχίστηκε σε δύο ακόμη μπαρ στο Ελσίνκι, συνέχισε η Μάριν αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει ποιος μπορεί να διέρρευσε τα βίντεο.

«Προσωπικά, δεν πήρα ναρκωτικά, ούτε κατανάλωσα τίποτα άλλο εκτός από αλκοόλ. Χόρεψα, τραγούδησα και έκανα πάρτι – απολύτως νόμιμα πράγματα. Και δεν έχω βρεθεί ποτέ σε κατάσταση όπου να έχω δει ή να γνωρίζω άλλους [να χρησιμοποιούν ναρκωτικά]» διευκρίνισε.

«Θέλω να δείξω ότι υπάρχουν απλοί άνθρωποι με συνηθισμένη ζωή σε αυτές τις θέσεις. Έχω οικογενειακή ζωή, έχω επαγγελματική ζωή και έχω ελεύθερο χρόνο να περάσω με τους φίλους μου. Βασικά όπως πολλοί άνθρωποι της ηλικίας μου» κατέληξε η Φινλανδή πρωθυπουργός.