Οι ουκρανικές αρχές τις προηγούμενες ημέρες είχαν προειδοποιήσει πως η Ρωσία θα εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην περιοχή του Χαρκόβου καθώς μετά την απόσυρση των στρατευμάτων της από τα βόρεια του Κιέβου, θα επικεντρωθούν στο ανατολικό μέτωπο.

Η μικρή πόλη Λόσοβα, λοιπόν, στην περιφέρεια του Χαρκόβου, στην ανατολική Ουκρανία, υφίσταται βομβαρδισμό με πυραύλους από τις ρωσικές δυνάμεις, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες, σύμφωνα με ανάρτηση του δημάρχου Σερχίι Ζελένσκι στην πλατφόρμα Telegram.

Δεν είναι σαφές ποιοι ακριβώς είναι οι στόχοι του βομβαρδισμού του ρωσικού στρατού.

Πριν από τρεις ημέρες, ο δήμαρχος παρότρυνε τους κατοίκους να εγκαταλείψουν την πόλη περίπου 55.000 κατοίκων. Σύμφωνα με ουκρανικά ΜΜΕ, έφυγαν περίπου 10.000 τις προηγούμενες 48 ώρες.

Νωρίτερα, το ρωσικό πυροβολικό εξαπέλυσε επίθεση κατά της Μπαλακλίγια, επίσης κοντά στο Χάρκοβο, με αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να βρουν τον θάνατο, σύμφωνα με ανάρτηση του γραφείου της τοπικής Εισαγγελίας στο Telegram.

Όπως αναφέρει, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν «επίθεση με οβίδες πυροβολικού εναντίον κατοικημένης περιοχής», με αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και σπίτια να υποστούν ζημιές.

Πολλοί κάτοικοι του Ντερχάτσι, που βρίσκεται βόρεια του Χαρκόβου και 30 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα με τη Ρωσία, αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την πόλη όσο ακόμα μπορούν. Δεν είναι λίγα τα κτίρια που έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές από το ρωσικό πυροβολικό.