Με ανακοίνωσή της, η ισραηλινή πρεσβεία στην Ελλάδα μεταφέρει τις ευχαριστίες του κράτους και του λαού του Ισραήλ προς την ελληνική κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό, κ. Γ. Παπανδρέου και όλους τους αρμόδιους υπουργούς για τη βοήθεια που έχει προσφέρει η Αθήνα στην καταπολέμηση της πυρκαγιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη στο βόρειο Ισραήλ και έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων.

Ήδη, τα πέντε ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη έχουν προσγειωθεί στο Ισραήλ και αναμένεται να συμβάλλουν στο έργο της κατάσβεσης.

Είχε προηγηθεί τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των πρωθυπουργών του Ισραήλ και της Ελλάδας, με τον Γιώργο Παπανδρέου να ανταποκρίνεται άμεσα στην έκκληση του ομολόγου του για αποστολή βοήθειας.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, Άριε Μέκελ, ανέφερε: «Η άμεση επικοινωνία μεταξύ των δύο πρωθυπουργών μας και η γρήγορη απόφαση να αποσταλεί βοήθεια στο Ισραήλ, συνάδει με τις νέες και πολύ θετικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ. Ο επαγγελματισμός και η εμπειρία του ελληνικού προσωπικού στην καταπολέμηση των πυρκαγιών είναι γνωστή και χαίρει μεγάλης εκτίμησης στο Ισραήλ. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους εκείνους τους Έλληνες πολίτες που επικοινώνησαν με την πρεσβεία μας για να προσφέρουν τη συμπαράστασή τους και να μας εκφράσουν τα συλλυπητήρια τους. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε τη βοήθεια των φίλων και γειτόνων μας σε ώρα ανάγκης».