Τα πτώματα 41 ανθρώπων έχουν βρεθεί στην περιοχή του όρους Καρμέλ κοντά στη Χάιφα όπου μαίνεται από την Πέμπτη μια τεράστια πυρκαγιά, η χειρότερη στην ιστορία του Ισραήλ.

Οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών, οι οποίοι δεν μπορούν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά.

Η αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει τον τελικό απολογισμό των θυμάτων, αφού μόνο 11 πτώματα έχουν αναγνωριστεί, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται και οι έρευνες στην περιοχή συνεχίζονται, διευκρίνισε ο αστυνομικός εκπρόσωπος Μίκι Ρόσενφελντ.

Δεκαεπτά άνθρωποι νοσηλεύονται, οι δύο σε σοβαρή κατάσταση, ανάμεσά τους και η διοικητής της αστυνομίας της Χάιφας, της οποίας η κατάσταση είναι κρίσιμη.

Τουλάχιστον 370 πυροσβέστες προσπαθούν να περιορίσουν την πυρκαγιά, αλλά η έλλειψη κατάλληλων μέσων ανάγκασε τον πρωθυπουργό της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου να ζητήσει διεθνή βοήθεια.

Τα τρία πρώτα αεροσκάφη της διεθνούς βοήθειας έφτασαν σήμερα το πρωί στο Ισραήλ και άρχισαν τις ρίψεις νερού. Μέσα στην ημέρα αναμένονται άλλα 17 πυροσβεστικά αεροσκάφη: δύο από την Τουρκία, δύο από την Γαλλία, τέσσερα από την Ελλάδα, δυο από το Αζερμπαϊτζάν, δύο από τη Ρωσία, ένα από την Κροατία, ένα από τη Ρουμανία και δύο από την Κύπρο.

Περισσότεροι από 13.000 κάτοικοι της περιοχής, νότια της Χάιφας, έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, ενώ ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας, Γιτζάκ Αχαρόνοβιτς δήλωσε ότι είναι αδύνατο να γίνει εκτίμηση για το πότε θα τεθούν υπό έλεγχο τα μέτωπα.