Περίπου 30 Τούρκοι πολίτες παραμένουν ακόμη στην πολιορκημένη Μαριούπολη, το επίκεντρο της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Τσαβούσογλου είπε ότι 87 Τούρκοι πολίτες παραμένουν στην Ουκρανία με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε περίπου 190 ανθρώπους περιλαμβανομένων όσων τους συνοδεύουν.

Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Μαριούπολη έπειτα από πάνω από ένα μήνα ανελέητων ρωσικών βομβαρδισμών.

«Κλειστή η Μαριούπολη για όποιον θέλει να μπει, “πολύ επικίνδυνη” για όποιον θέλει να φύγει»

Η πολιορκημένη Μαριούπολη παραμένει κλειστή για όποιον θέλει να εισέλθει και είναι «πολύ επικίνδυνη» για όποιον επιχειρήσει να φύγει, όπως είπε σήμερα ένας σύμβουλος του δημάρχου της πόλης αυτής της νότιας Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον Πέτρο Αντριουστσένκο, οι ρωσικές δυνάμεις από χθες Πέμπτη παρεμποδίζουν ακόμη και την μικρότερη ποσότητα ανθρωπιστικών προμηθειών από το να φθάσει στους εγκλωβισμένους κατοίκους, καθιστώντας σαφές ότι δεν άνοιξε «ανθρωπιστικός διάδρομος», όπως είχε σχεδιαστεί, όπως μεταδίδουν Reuters και Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κι αυτό παρά τη διαβεβαίωση του ρώσου αρχιστράτηγου Μιχαήλ Μιζίνστεφ ότι οι κάτοικοι θα μπορέσουν να φύγουν.

Δορυφορική εικόνα από την ισοπεδωμένη Μαριούπολη στην Ουκρανία

Ομάδες της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού κατευθύνονται προς τη Μαριούπολη

Μολαταύτα ο Ερυθρός Σταυρός και μέλη υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών θα επιχειρήσουν εκ νέου σήμερα να βοηθήσουν τους κατοίκους της Μαριούπολης.

Εκπρόσωπος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι οι ομάδες της κατευθύνονται προς την Μαριούπολη και δήλωσε “αισιόδοξος” ότι θα της δοθεί πρόσβαση.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η επιχείρηση περιλαμβάνει 54 λεωφορεία, ότι δεν έχει ακόμη αποφασιστεί που θα μεταφερθούν όσοι απομακρυνθούν από την Μαριούπολη, αλλά θα είναι κάπου εντός της Ουκρανίας, αλλά διευκρίνισε ότι οι ομάδες της Επιτροπής δεν έλαβαν άδεια για μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στην πόλη και έτσι αναχώρησαν χωρίς τις σχετικές προμήθειες.