Η πρέσβης των ΗΠΑ στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών μίλησε στη Γενική Συνέλευση και εξαπέλυσε επίθεση κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς θεωρεί ότι είναι ο βασικός υπεύθυνος για την εισβολή στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την ίδια, η πολεμική αναμέτρηση διεξάγεται μόνο για τις φιλοδοξίες του Ρώσου προέδρου, ενώ διευκρίνισε ότι η Δύση θα αποδεχτεί όλους τους πρόσφυγες από την Ουκρανία, χωρίς διακρίσεις στην εθνικότητα τους.

«Θα υποδεχτούμε όλους τους πρόσφυγες από την Ουκρανία, χωρίς διάκριση στην εθνικότητα τους», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «ο Πούτιν συνεχίζει να κλιμακώνει την ένταση, θέτοντας σε ετοιμότητα πυρηνικά όπλα, σε κάθε του βήμα προσβάλλει την ύπαρξη των Ηνωμένων Εθνών».

Παράλληλα, τόνισε ότι ο συγκεκριμένος πόλεμος «είναι επιλογή ενός μόνου ανθρώπου. Αυτός ανάγκασε τους ανθρώπους να βάλουν την ζωή τους σε ένα σακίδιο».

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ είναι στο πλευρό του Ουκρανικού λαού, ενώ είναι εναντίον του Πούτιν και όχι του ρωσικού λαού.

«Αν τα Ηνωμένα Έθνη έχουν λόγο ύπαρξης, πρέπει να σταματάνε τους πολέμους, αυτή είναι η δουλειά μας», συμπλήρωσε στη συνέχεια και ξεκαθάρισε πως «ο Πούτιν έκανε τεράστιο λάθος υποτιμώντας την στάση του ουκρανικού λαού… Οι ρώσοι βομβάρδισαν σπίτια, νεκροταφεία και νοσοκομεία, προκαλώντας μαζική πείνα».