Kυρώσεις εις βάρος πέντε ρωσικών τραπεζών και τριών προσώπων με τεράστια περιουσία, ανάμεσά τους και ο Γκενάντι Τίμτσενκο, θα επιβάλλει η Βρετανία, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.

Η κίνηση αυτή έρχεται έπειτα από την αναγνώριση από τη Μόσχα δύο αποσχισθεισών περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας.

«Σήμερα, το Ηνωμένο Βασίλειο επιβάλλει κυρώσεις εις βάρος των εξής πέντε ρωσικών τραπεζών: Rossiya, IS Bank, General Bank, Promsvyazbank και Βlack Sea Bank και εις βάρος τριών προσώπων με τεράστια περιουσία», είπε ο Τζόνσον ενώπιον του κοινοβουλίου, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, αναγνώρισε χθες την ανεξαρτησία του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ και σε διάγγελμά του προς τον ρωσικό λαό ενημέρωσε για την απόφασή του, τη στιγμή που η κατάσταση στην Ουκρανία είναι έκρυθμη.

«Σημαντικό να κρατήσουμε περισσότερες αυστηρές κυρώσεις ως απόθεμα»

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ακόμα ότι είναι ζωτικής σημασίας για το Λονδίνο να κρατήσει περισσότερες αυστηρές κυρώσεις ως απόθεμα για να τις επιβάλει στη Ρωσία αν η Μόσχα προχωρήσει σε περισσότερες ενέργειες στην Ουκρανία.

Μπόρις Τζόνσον

«Είναι απολύτως ζωτικής σημασίας να διατηρήσουμε ως απόθεμα περαιτέρω αυστηρές κυρώσεις…ενόψει αυτού που πιθανόν να κάνει στη συνέχεια ο Πούτιν», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός στο κοινοβούλιο.

«Θέλουμε να σταματήσουμε τις ρωσικές εταιρείες από το να μπορούν να συγκεντρώνουν κεφάλαια σε στερλίνες ή στα δολάρια… Θέλουμε να σταματήσουν να συγκεντρώνουν κεφάλαια στις βρετανικές χρηματιστηριακές αγορές και θέλουμε να ξεσκεπάσουμε τους (Ρώσους) ιδιοκτήτες που διαθέτουν κρυφή περιουσία σε αυτή τη χώρα».