Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στο κέντρο του Ντονέτσκ το απόγευμα της Παρασκευής (18/2), μετέδωσε ανταποκριτής του Sputnik. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε αρκετές δεκάδες μέτρα από το κτίριο που στεγάζει την αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ (DPR).

Σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού μέσου, ένα αυτοκίνητο ανατινάχθηκε σε ένα πάρκινγκ κοντά στο κτίριο περίπου στις 7 το απόγευμα τοπική ώρα, με έκρηξη να ακούγεται σε όλη την πόλη.
Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.


Ο ανταποκριτής του Sputnik ανέφερε ότι τα γύρω κτίρια δεν φαίνεται να έχουν υποστεί ζημιές, ενώ σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax, όπως μετέδωσε το Reuters, δεν υπάρχουν τραυματίες από την έκρηξη.

Μαζική εκκένωση της περιοχής

Οι υποστηριζόμενοι από τις ρωσικές αρχές αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία συγκέντρωσαν σήμερα τα παιδιά σε ένα ορφανοτροφείο της αποσχισθείσας περιοχής για να αρχίσουν να τα μεταφέρουν στη Ρωσία, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Interfax, όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα τη μαζική εκκένωση της περιοχής και την προώθηση των κατοίκων της στη Ρωσία, μετά την αύξηση των βομβαρδισμών. Η αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ εξέδωσε αργότερα παρόμοια ανακοίνωση.