Πώς θα σας φαινόταν να μπορούσατε να παρακολουθείτε τα ταξίδια του ιδιοκτήτη της Tesla και της Space X, Έλον Μασκ, με το ιδιωτικό του τζετ κάθε μέρα; Πρακτικά θα μπορούσατε να να κρυφοκοιτάτε τη ζωή του. Κάπως έτσι σκέφτηκε και ένας 19χρονος ο οποίος παρακολουθεί το ιδιωτικό τζετ του Μασκ και να ανεβάζει στο Twitter το πού βρίσκεται ανά πάσα στιγμή.

Ο Μασκ πλέον δεν αντιμετωπίζει ως χιούμορ τον λογαριασμό και προσέφερε 5.000 δολάρια στον Jack Sweeney για να τον κατεβάσει από το Twitter.

Ο νεαρός χρησιμοποιεί bots και πληροφορίες για την εναέρια κυκλοφορία που είναι διαθέσιμες ελεύθερα για να καταγράψει τις κινήσεις του ιδιωτικού αεροπλάνου του πλουσιότερου ανθρώπου στη γη. Και τουιτάρει τα στοιχεία στον λογαριασμό του, «Elon Musk’s Jet»».

«Μπορείς να το κατεβάσεις; Είναι επικίνδυνο για την ασφάλεια»

«Μπορείς να το κατεβάσεις; Είναι επικίνδυνο για την ασφάλεια», του έγραψε ο Έλον Μασκ πριν από λίγο καιρό, σε ένα μεταμεσονύκτιο μήνυμα. Τότε, ο 19χρονος αποφάσισε να μπει σε ένα παζάρι με τον CEO της Tesla: «Ναι, μπορώ, αλλά θα σου κοστίσει ένα Model 3. Κάνω πλάκα, εκτός και εάν…», έγραψε.

Ο Μασκ συνέχισε την διαδικτυακή συνομιλία λέγοντας: «Δεν μου αρέσει η ιδέα να με πυροβολήσει κανένας τρελός». Μετά από κάποια μηνύματα του πρόσφερε 5.000 δολάρια για να κατεβάσει τον λογαριασμό από το Twitter.

Ο Sweeney όμως είχε άλλα πλάνα: «Υπάρχει περίπτωση να το ανεβάσεις στα 50.000 δολάρια; Θα ήταν μία σπουδαία βοήθεια για το κολέγιο και ενδεχομένως να μου επέτρεπε να πάρω ένα αυτοκίνητο, ακόμα και ένα Model 3».

Ο Έλον Μασκ αποκρίθηκε ότι θα το σκεφτεί, αλλά δεν ήρθε ξανά σε επαφή με τον 19χρονο.

Ωστόσο, αυτό τον μήνα έγραψε στο Twitter ότι οι λογαριασμοί που παρακολουθούν τις κινήσεις του «αρχίζουν να γίνονται πρόβλημα ασφάλειας». «Παρακολουθούμε το αεροπλάνο, όχι το ποιος μπορεί να επιβαίνει ή όχι σε αυτό», αντέτεινε ο Sweeney σε νεότερη ανάρτησή του.