Ο απολογισμός των νεκρών από τον φονικό σεισμό στο Νεπάλ ξεπέρασε πλέον τους 7.000 και η φτωχή χώρα αναμετράται με μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις στην ιστορία της. Αλλά μέσα στην τραγωδία, η ζωή βρίσκει τον τρόπο να χαρίσει χαμόγελα: μέσα στα κατεστραμμένα και γεμάτα τραυματίες νοσοκομεία γεννήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες δύο μωρά.

Αντίκρυσαν για πρώτη φορά τον κόσμο μας μέσα σε αυτοσχέδιο νοσοκομείο που φιλοξενείται σε… σκηνή που έστησε ο ισραηλινός στρατός στο Κατμαντού. Ένα κοριτσάκι γεννήθηκε την Παρασκευή. Οι γονείς της μικρής αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι τους λόγω του σεισμού και ο πατέρας του παιδιού έτρεμε μήπως η γυναίκα του χάσει το μωρό που κυοφορούσε. Είχε ακούσει, σύμφωνα με τον Independent, πολλές ιστορίες για γυναίκες που απέβαλαν μέσα στον τρόμο τους από τα 7,9 Ρίχτερ.

«Θα επιβιώσουμε; Μόνο αυτό σκεφτόμουν την ώρα του σεισμού. Άλλες γυναίκες έχασαν τα παιδιά τους, έτρεμα μήπως συμβεί και σε μας, τώρα είμαστε ασφαλείς, όλα καλά», δήλωσε στο ΑΡ, «αρχικά παγιδευτήκαμε μέσα στο σπίτι μας καθώς το διπλανό σπίτι έγειρε πάνω στο δικό μας. Δεν μπορούσαμε να βγούμε, ο Θεός μας έσωσε…».
Λίγες ώρες αργότερα άλλο ένα κοριτσάκι ερχόταν στον κόσμο, με το προσωπικό άλλου ενός αυτοσχεδίου νοσοκομείου να χειροκροτά και να ζητωκραυγάζει.