Ελαφρά τραύματα φέρει μόνο ο μαθουσάλας που ανασύρθηκε ζωντανός από τα ερείπια του σπιτιού του στο Νεπάλ, μία εβδομάδα μετά το σεισμό που έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε πάνω από 7.000 ανθρώπους.

Ο 101 χρονών Φούντσου Ταμάνγκ διασώθηκε και φέρει μόνο ελαφρά τραύματα. Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της περιοχής, δήλωσε ο αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας Αρούν Κουμάρ Σιχ.

«Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της περιοχής με ελικόπτερο. Η κατάστασή του είναι σταθερή», είπε ο Σιχ στην πόλη Νουακότ, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 80 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Κατμαντού.

«Φέρει τραύματα στον αριστερό αστράγαλο και στο χέρι. Η οικογένειά του είναι στο πλευρό του», είπε ο ίδιος.

Παράλληλα, η αστυνομία διέσωσε σήμερα 3 γυναίκες στο Σιντουπαλτσόκ, μία από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τον σεισμό, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη για πόσες ημέρες παρέμεναν εγκλωβισμένες.

Η μία είχε καταπλακωθεί έπειτα από κατολίσθηση, ενώ οι άλλες δύο βρίσκονταν θαμμένες στα ερείπια του σπιτιού τους που κατέρρευσε.

«Διακομίζονται για θεραπεία στο νοσοκομείο», είπε ο Σουράτζ Κάντκα, ένας αξιωματικός της Ένοπλης Αστυνομικής Δύναμης του Κατμαντού.