Οι αντάρτες Ταλιμπάν του Αφγανιστάν καταδίκασαν σήμερα με τον εντονότερο τρόπο το λιντσάρισμα, την περασμένη εβδομάδα, μιας νεαρής γυναίκας από έναν όχλο που την κατηγορούσε άδικα ότι έκαψε ένα αντίτυπο του Κορανίου.

«Το Ισλαμικό Εμιράτο (σ.σ. η επίσημη ονομασία του κινήματος των Ταλιμπάν) καταδικάζει έντονα τέτοιες συνωμοσίες που χρησιμοποιούν ως πρόσχημα το Κοράνι για να σκοτώνουν αθώους. Απευθύνουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος των ακραίων ισλαμιστών, Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ.

Η 27χρονη Φαρχούντα ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από το εξοργισμένο πλήθος που την κατηγόρησε ότι έκαψε το Κοράνι. Το πτώμα της κάηκε και κατόπιν το πέταξαν σε ένα ποτάμι.

«Είναι προφανές ότι με την αμερικανική επέμβαση ορισμένοι άνθρωποι προσπαθούν να δυσφημίσουν το Ισλάμ. Υποσχόμαστε ότι, αν μπορούσαμε, θα τιμωρούσαμε σκληρά τους δολοφόνους αυτής της αθώας γυναίκας για να εμποδίσουμε την επανάληψη τέτοιων επεισοδίων στο μέλλον», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Την Δευτέρα, μιλώντας στο κοινοβούλιο, ο υπουργός Εσωτερικών Νουρ ουλ Χακ Ολόμι δήλωσε ότι η νεαρή γυναίκα δεν είχε διαπράξει καμία βλασφημία. «Η κατηγορία σε βάρος της ήταν εντελώς ψευδής. Η Φαρχούντα ήταν μια θρησκευόμενη γυναίκα, ήταν αθώα», τόνισε.