Μερικά από τα σημαντικότερα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε όλο τον πλανήτη ακολουθούν στις επόμενες φωτογραφίες. Οι πλέον αντιπροσωπευτικές εικόνες της εβδομάδας έχουν πάντα τα εξής συστατικά: Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος και αυτό δεν αλλάζει.

Και αυτό διότι, εάν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Στα στιγμιότυπα που ακολουθούν, λοιπόν, συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πώς κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Βίλια, Αττική: Πύρινος εφιάλτης χωρίς τέλος

«Μάχη» για πέντε ημέρες έδιναν μέρα – νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα Βίλια. Με την βοήθεια πεζοπόρων τμημάτων και εθελοντών κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να αναχαιτίσουν τον πύρινο εφιάλτη… Χρειάστηκε να εκκενωθούν οικισμοί, για προληπτικούς λόγους.

Καλιφόρνια: Καταπίνει τα πάντα στο πέρασμά της η φωτιά Dixie

Σαν αδηφάγο θηρίο η πύρινη λαίλαπα στην Καλιφόρνια καταπίνει τα πάντα στο πέρασμα της… Ο απολογισμός θλιβερός… Η φωτιά Dixie αφήνει πίσω της αποκαΐδια σε 5.000.000 στρέμματα. Για να τεθεί υπό έλεγχο έχουν κινητοποιηθεί περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι.

Αϊτή: Εκατόμβη νεκρών από το «χτύπημα» του εγκέλαδου

Πόνος, απελπισία και οδύνη άφησε πίσω του ο Εγκέλαδος στην Αϊτη… Η φτωχότερη χώρα του δυτικού ημισφαιρίου θρηνεί το χαμό περίπου 2.000 ανθρώπων, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 7.000.  Περίπου 37.000 σπίτια καταστράφηκαν από τα 7,2 Ρίχτερ 

Καμπόζη: «Πάω αργά … για να πάω σίγουρα»

Ένα τυπικό στιγμιότυπο σε αγορά της Πνομ Πενχ στην Καμπόζη. Οδηγός ταξί μοτοσικλέτας μεταφέρει πωλητή σε ένα επεκτεινόμενο κάθισμα στη μηχανή του…

Αφγανιστάν: Τότε και Τώρα – Όλη η ζωή… φορτωμένη σε μια άμαξα

Η φωτογραφία αυτή δημοσιεύτηκε από το AP στις 8 Οκτωβρίου του 1996, αλλά και την εβδομάδα που διανύουμε. Πιο επίκαιρη από ποτέ .. Είκοσι πέντε χρόνια πριν οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν για τελευταία φορά. Μια ομάδα γυναικών μαζί με τα παιδιά τους φόρτωσαν τα λιγοστά τους υπάρχοντα σε μια άμαξα. Σήμερα, ο χρόνος μοιάζει να σταμάτησε, ή καλύτερα να «γύρισε» σελίδα… προς τα πίσω.

Γαλλία: Υπεράνθρωπες οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων  

Αντιμέτωποι με την πύρινη κόλαση, βρίσκονται χιλιάδες άνθρωποι στα νότια της χώρα.  Αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν σπίτια, κάμπινγκ και ξενοδοχεία κοντά στη γαλλική Ριβιέρα. Τιτάνιο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, να καταφέρουν να περιορίσουν την επέκταση των πυρκαγιών. Αβέβαιη η επόμενη μέρα…

Ινδία: Η ποδηλατάδα στο Νέο Δελχί

Η ελπίδα αυτού του κόσμου θα κρύβεται πάντα πίσω από ένα παιδικό χαμόγελο… Πίσω από ένα βλέμμα που θα αποτυπώνει την ευτυχία στα πιο απλά πράγματα… Άλλωστε μια βόλτα με το ποδήλατο «κρύβει» πάντα μνήμες των παιδικών μας σκανδαλιών…

Ταλιμπάν: Η επιστροφή στην εξουσία και… στον μεσαίωνα

Ραγδαίες ήταν οι εξελίξεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδα στο Αφγανιστάν. Οι Ταλιμπάν μετά από είκοσι χρόνια κατέλαβαν την εξουσία. Χάος και αβεβαιότητα για το αύριο…  

Γερμανία: Η χαρά της σαπουνόφουσκας

Γιατί η ζωή θέλει χρώμα… Κι όλα είναι αλλιώς… Κι ο μικρός μπόμπιρας απολαμβάνει τη βόλτα του στον κέντρο της Φρανκφούρτης, κάνοντας στάση έξω από την Παλιά Όπερα.

Τένις: Η «πληγωμένη» Ναόμι Οσάκα

Μια ήττα σοκ σημάδεψε τη Γιαπωνέζα Ναόμι Οσάκα… Το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, «λαβώθηκε» από το Νο76 της WTA, Τζιλ Τάιχμαν για τον 3ο γύρο του Western & Southern Open, με την Ελβετίδα να πετυχαίνει μεγάλη νίκη με 3-6, 6-3, 6-3 και να παίρνει το εισιτήριο για τα προημιτελικά της WTA 1000 διοργάνωσης.