Τουλάχιστον 5 Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων που ξέσπασαν εκ νέου κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου προς Κυριακή στην ανατολική Ιερουσαλήμ όπου πολλές εκατοντάδες αστυνομικοί αναπτύχθηκαν επιπλέον τις τελευταίες ημέρες, ανέφερε η αστυνομία.

Τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα χθες μεταξύ νεαρών Παλαιστινίων και Ισραηλινών αστυνομικών συνεχίστηκαν τη νύχτα κυρίως στην παλαιστινιακή συνοικία Σιλουάν πολύ κοντά στην Παλιά Πόλη. Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών που απάντησαν με μέσα καταστολής των ταραχών προκειμένου να διαλύσουν τους επιτιθέμενους, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου, ο Μίκι Ρόσενφελντ.

Η αστυνομία ανέφερε ότι και σήμερα διαδηλωτές σποραδικά πέταξαν πέτρες εναντίον αστυνομικών.

Η ανατολική Ιερουσαλήμ- κατεχόμενη και προσαρτημένη στο Ισραήλ από το 1967, συγκλονίζεται από το καλοκαίρι από ταραχές. Η ένταση έχει κλιμακωθεί από την Τετάρτη, κυρίως στο Σιλουάν, αφότου ένας Παλαιστίνιος 21 ετών, ηθελημένα σύμφωνα με τους Ισραηλινούς, έπεσε με το αυτοκίνητό του σε μια στάση του τραμ. Ένα μωρό 3 μηνών σκοτώθηκε και 6 Ισραηλινοί τραυματίστηκαν.