Το κάστρο Μπραν, ή κάστρο του Δράκουλα στην Τρανσυλβανία, αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στη Ρουμανία. Πλέον, στην εποχή της πανδημίας, γίνεται ακόμη πιο ελκυστικό για τους επισκέπτες, καθώς μπορούν τώρα να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού.

Με τον τουρισμό να έχει υποστεί πλήγμα λόγω της πανδημίας, η ομάδα μάρκετινγκ του κάστρου έχει βρει έναν δημιουργικό τρόπο να συνδέσει τα εμβόλια κατά της COVID -19 με την ιστορία του εμβληματικού κτιρίου που φέρεται να είναι η έμπνευση για το σπίτι του Δράκουλα στο γοτθικό μυθιστόρημα του 19ου αιώνα του Μπραμ Στόκερ.

Ο χαρακτήρας του συγγραφέα είναι ένας κόμης στην Τρανσυλβανία με ένα κάστρο που βρίσκεται ψηλά πάνω από μια κοιλάδα, πάνω σε ένα βράχο γύρω από ένα ποτάμι. Αυτός συγχέεται συχνά με τον Βλαντ Τέπες, γνωστό και ως Βλαντ Ντράκουλ, ο οποίος ήταν πρίγκιπας της Βλαχίας με ένα κάστρο στο Πριγκιπάτο της περιοχής, το οποίο έχει καταρρεύσει.

Επειδή το κάστρο Μπραν είναι το μοναδικό σε όλη την Τρανσυλβανία που ταιριάζει στην περιγραφή του Μπραμ Στόκερ για το κάστρο του Δράκουλα, είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο ως το κάστρο του Δράκουλα.

Κάθε Σαββατοκύριακο τον Μάιο, «μαραθώνιοι εμβολιασμού» πραγματοποιούνται ακριβώς έξω από το ιστορικό κάστρο του 14ου αιώνα, χωρίς να απαιτείται ραντεβού, σε μια προσπάθεια να ενθαρρυνθούν οι άνθρωποι να προστατευθούν από τον κορονοϊό.

Η ιδέα αυτή έχει αποτέλεσμα, καθώς ο κόσμος ανταποκρίνεται για να συνδυάσει δωρεάν εμβολιασμό με Pfizer / BioNTech μαζί με μια δωρεάν περιήγηση.