Τα εμπορικά καταστήματα θα κλείσουν, οι εμπορικές πτήσεις και οι χερσαίες συγκοινωνίες θα ανασταλούν, καθώς το Περού θα βρίσκεται τη Μεγάλη Εβδομάδα των Καθολικών σε εθνικό lockdown με σκοπό να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

«Τις τέσσερις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, θα επιβληθεί καραντίνα. Ο σκοπός είναι να αποφευχθούν οι συγκεντρώσεις κόσμου» εξήγησε σε εκπροσώπους του Τύπου η πρωθυπουργός Βιολέτα Βερμούδες.

Οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται μόνο με ποδήλατα ή πεζή και μόνο για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, σύμφωνα με τις αρχές.

Μόνο οι αγορές και τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και οι τράπεζες θα επιτρέπεται να ανοίγουν από την 1η ως την 4η Απριλίου. Δεν θα εκτελεστούν επιβατικές πτήσεις από την 1η ως την 3η Απριλίου, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας θα παραμείνει σε ισχύ, όπως και η απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων.

Μέχρι στιγμής το Περού έχει καταγράψει κάπου 49.500 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 1,4 εκατ. κρουσμάτων του SARS-CoV-2, κατά τα επίσημα δεδομένα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.