Στον… χορό των Ρίχτερ κινείται τις τελευταίες ώρες η Νέα Ζηλανδία. Έτσι, γύρω στις 21:30 (ώρα Ελλάδας) ο Εγκέλαδος «χτύπησε» ξανά στα νησιά Κερμάντεκ, αυτήν τη φορά με 7,9 Ρίχτερ, σύμφωνα με την εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου.

Μάλιστα, όπως εκτίμησε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS), η δόνηση ήταν μεγέθους 8,1 Ρίχτερ. Το επίκεντρό της εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου 1.000 χιλιομέτρων νοτίως της Νουκουαλόφα των Νησιών Τόνγκα.

Ο σεισμός υπολογίστηκε σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και έγινε σε θαλάσσια περιοχή. Αυτό σημαίνει ότι ανεργοποιούνται (ξανά) οι Αρχές για περίπτωση τσουνάμι.

Υπενθυμίζεται ότι, είχαν προηγηθεί μια ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε σε απόσταση 180 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της πόλης Γκίζμπορν, στο Βόρειο Νησί της Νέας Ζηλανδίας, με αποτέλεσμα να εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι.

Ακολούθησε, αργότερα, δόνηση 7,2 Ρίχτερ στα νησιά Κερμάντεκ, που πάλι έβαλε σε κατάσταση συναγερμού τις Αρχές. Μάλιστα, ζήτησαν από τους πολίτες στο Μπέι οφ Άιλαντς και το Γουανγκαρέι να μην πλησιάζουν τις ακτές.

Το newsbeast.gr παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσει για όλα τα νεότερα.

Σεισμός στην Ελλάδα και στον κόσμο: Ενημερωθείτε άμεσα για όλα όσα συμβαίνουν.