«Σήμερα το πρωί ο Τσίρο είχε ζωγραφισμένο ένα χαμόγελο στο πρόσωπό του, μια όψη που έδειχνε ηρεμία, όπως και η μητέρα του», αυτά είναι τα λόγια του Άντζελο Πιζάνι, του δικηγόρου της οικογένειας του άτυχου οπαδού της Νάπολι που νοσηλευόταν σε κώμα από τις 3 Μαΐου, μέρα του τελικού του ιταλικού κυπέλλου, όταν και δέχτηκε πυροβολισμούς από χούλιγκαν της Ρόμα.

Η σορός του Τσίρο Εσπόζιτο βρίσκεται σε λαϊκό προσκύνημα στην περιοχή όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη πόλη της Νάπολη και στην περιοχή Σκάμπια, από εχθές στις 19.00 ώρα Ιταλίας όπου και λαμβάνει χώρα λαϊκό προσκύνημα ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Φίλαθλοι της ποδοσφαιρικής ομάδας της Νάπολι αλλά και απλός κόσμος που γνώριζε τον άτυχο φίλαθλο, υποδέχτηκε με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα την άφιξη της σορού από το νοσοκομείο «Τζεμέλι» της Ρώμης, όπου και νοσηλευόταν για περισσότερες από 50 μέρες, ενώ στο χώρο παρέστη και η σύζυγος του δημάρχου της Νάπολη, που έδωσε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια.

Την σορό του συνόδευαν οι γονείς του που υποβαστάζονταν από συγγενείς και φίλους της οικογένειας, ενώ η κεντρική πλατεία της περιοχής μετονομάστηκε σε «πλατεία Τσίρο Εσπόζιτο».

Εκατοντάδες κόσμου περιέφεραν τη σορό του άτυχου 30χρονου στους κεντρικούς δρόμους της Σκάμπια γεμίζοντας το φέρετρο με λουλούδια και κασκόλ της αγαπημένης τους ομάδας και πραγματοποίησαν στάση στο πλυντήριο αυτοκινήτων όπου εκείνος εργαζόταν.

Στις 17.30 ώρα Ελλάδας είναι προγραμματισμένη να γίνει σήμερα η κηδεία του Εσπόζιτο, με την ποδοσφαιρική ομάδα της Νάπολι να έχει ανακοινώσει πως θα παρίσταται στην τελετή.