Αυτή την ώρα πραγματοποιείται, στο πανεπιστήμιο «Λα Σαπιέντσα» της Ρώμης, η νεκροψία της σορού του Τσίρο Εσπόζιτο, του οπαδού της Νάπολι που είχε δεχτεί πυροβολισμούς στις 3 Μαΐου πριν από τον τελικό κυπέλλου και που νοσηλευόταν μέχρι εχθές που υπέκυψε στα τραύματά του, στο νοσοκομείο «Τζεμέλι» της Ρώμης.

Το μεσημέρι η σορός του άτυχου οπαδού, θα μεταφερθεί στη Νάπολη, στην περιοχή Σκάμπια, όπου έζησε και μεγάλωσε, εκεί όπου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Η κηδεία του Εσπόζιτο, που πέθανε σε ηλικία 30 ετών θα πραγματοποιηθεί στην Σκάμπια, αύριο στις 17.30 ώρα Ελλάδας, με τη λειτουργία να έχει ανακοινωθεί πως θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία, όπου και αναμένεται να παρευρεθούν χιλιάδες οπαδοί της Νάπολι.

Την ίδια ώρα ο οπαδός της Ρόμα, Ντανιέλε Ντε Σάντις, που κατηγορείται για τη δολοφονία του Εσπόζιτο, βρίσκεται φρουρούμενος από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, σε άλλο νοσοκομείο της ιταλικής πρωτεύουσας, με τις αρχές να φοβούνται για ταραχές που μπορεί να ξεσπάσουν, ειδικά αν οι φίλαθλοι της Νάπολι παρευρεθούν στη Ρώμη για να «συνοδέψουν» τον Τσίρο στο τελευταίο του ταξίδι.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περιφρουρούν και το σπίτι του κατηγορούμενου, έτοιμες να επέμβουν σε περίπτωση επεισοδίων σε εκδίκηση για τον θάνατο του οπαδού της Νάπολι.