Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 73 ετών άφησε η Αμερικανίδα ηθοποιός, Μάριον Ράμσεϊ (Marion Ramsey), όπως ανακοίνωσε το πρακτορείο με το οποίο συνεργαζόταν. Η εκλιπούσα έγινε γνωστή στο κοινό από τον ρόλο της «Λούβερν Χουκς» στη σειρά ταινιών «Η Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή» («Police Academy»).

Η διοίκησή της Roger Paul Inc είπε στο BBC ότι η Ράμσεϊ πέθανε στο σπίτι της, στο Λος Άντζελες, το πρωί της Πέμπτης (07/01). Επίσης, παρόλο που επιβεβαίωσε ότι η ηθοποιός είχε πρόσφατα αρρωστήσει, δεν έδωσε αιτία θανάτου.

Η Ράμσεϊ λατρεύτηκε για τον ρόλο της ως Χουκς στη «Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή», με το χαρακτηριστικό της να είναι η γλυκιά φωνή της, την οποία άλλαζε, όταν χρειαζόταν να… ανεβάσει γκάζια. Επίσης, ήταν η αγαπημένη στην ταινία του επιβλητικού Μπούμπα Σμιθ (Bubba Smith), ο οποίος έπαιζε τον ρόλο του Μόουζες Χαϊτάουερ.

Η Ράμσεϊ είχε επίσης μια σημαντική καριέρα στο Broadway, όπου είχε και πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάποιες παραγωγές.

«Το πάθος της στην ηθοποιία και η διάθεσή της να μοιραστεί την καρδιά της με τον κόσμο ήταν τεράστια. Η Μάριον έφερε μαζί της μια καλοσύνη και ένα φως που γέμισε αμέσως ένα δωμάτιο κατά την άφιξή της. Η εξασθένιση του φωτός της είναι ήδη αισθητή από εκείνους που τη γνώριζαν καλά. Θα μας λείψει και θα την αγαπάμε για πάντα», ανέφερε η ανακοίνωση του Roger Paul Inc.

Η Ράμσεϊ γεννήθηκε στη Φιλαδέλφεια της Πενσιλβανία το 1947. Ξεκίνησε την καριέρα της στο θέατρο, με εμφανίσεις της στο Broadway με την αρχική του μορφή όσο και με τη μεταγενέστερη.

Μάλιστα, το γραφείο που την εκπροσωπούσε είπε ότι εκείνη ήταν «ιδιαίτερα περήφανη» για το γεγονός ότι τα «Dreamgirls» του Broadway έγιναν τελικά ταινία το 2006.

Η καριέρα της Ramsey στην τηλεοπτική και κινηματογραφική καριέρα απογειώθηκε, αφού εμφανίστηκε ως guest στην επιτυχημένη κωμική σειρά «The Jeffersons» το 1976. Μετά από εκεί ξεκίνησε και μια καριέρα στο γυαλί για αρκετά χρόνια.

Ωστόσο, έγινε ευρέως γνωστή στο κοινό από τη «Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή», όπου πρωταγωνίστησε συνολικά σε έξι ταινίες της.