Την έναρξη διαβουλεύσεων των κύριων πολιτικών δυνάμεων της Βουλγαρίας, πρότεινε το κυβερνών Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα για την προσεχή Παρασκευή με θέμα την ημερομηνία διεξαγωγής πρόωρων βουλευτικών εκλογών,.

«Στη συνάντηση θα εξεταστούν οι στόχοι της Βουλγαρικής Βουλής μετά τις εκλογές, το ζήτημα της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα κυβερνήσει τη χώρα πριν από την εκλογική μάχη, ο ορισμός μέλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση στη χώρα» ανέφερε ο πρόεδρος του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Σεργκέι Στανίσεφ σε χθεσινή συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου του κόμματος.

Νωρίτερα χθες ο κ. Στανίσεφ κατέθεσε αίτημα για διακοπή της θητείας του ως μέλος του Βουλγαρικού Κοινοβουλίου, ώστε να αναλάβει καθήκοντα ως ευρωβουλευτής του κόμματός του.

Ο κ. Στανίσεφ είπε ότι θα αποσταλούν οι προσκλήσεις στα πολιτικά κόμματα και ότι η συνάντηση δεν μπορεί να διεξαχθεί νωρίτερα, καθώς έχει υποχρεώσεις στις Βρυξέλλες.

Ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου GERB, πρώην πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ δήλωσε ότι το κόμμα του θα μείνει εκτός διαβουλεύσεων, επειδή η ημερομηνία των εκλογών εξαρτάται από τα κυβερνητικά κόμματα.

«Εγώ θα συμφωνήσω με οποιαδήποτε ημερομηνία. Και δεν υπάρχει ανάγκη να συζητήσουμε άλλα θέματα» είπε ο κ. Μπορίσοφ.

Ο πρώην πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει λόγος το GERB να συμμετάσχει σε συζητήσεις και ότι θα υπάρξει αναγκαιότητα να λάβει μέρος, μόνον αν δεν συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία για να συγκροτήσει αυτόνομα κυβέρνηση.