Η βρετανική αστυνομία ερευνά την υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν Μακάν από το 2007. Σήμερα, και μετά από πληροφορίες που είχαν, άντρες της Σκότλαντ Γιάρντ βρέθηκαν στο τουριστικό θέρετρο της Πορτογαλίας –όπου εθεάθη για τελευταία φορά η μικρή σε ηλικία 3 ετών- και σφράγισαν με ταινίες μια θαμνώδη περιοχή, όπως μετέδωσε το BBC.

Η περιοχή όπου ερευνούν τώρα βρίσκεται περί τα 300 μέτρα από το διαμέρισμα που νοίκιαζε η οικογένειά της στο θέρετρο της Πράια ντα Λουζ του Αλγκάρβε στη νότια Πορτογαλία. Εκεί όπου εθεάθη ένας άνδρας να κρατά αγκαλιά ένα μικρό κοριτσάκι τη νύχτα της απαγωγής της Μαντλίν, τον Μάιο του 2007.

Την ίδια ώρα, η Daily Mail αναφέρει ότι οι πορτογαλικές Αρχές είχαν αποκλείσει από χθες το βράδυ μια μεγάλη έκταση στην ακτή στην ακτή της Πράια ντα Λουζ και την αυγή ερευνούσαν την περιοχή αυτή με κιάλια και τηλεσκόπιο. Οι αστυνομικοί ανακοίνωσαν τον Μάιο ότι οι έρευνες που διήρκεσαν επτά χρόνια οδεύουν προς μία «ουσιαστική φάση επιχειρησιακής δραστηριότητας».

Σήμερα λοιπόν, και με τη συνδρομή περισσότερων από μιας ντουζίνας Βρετανών ντετέκτιβ –που ταξίδεψαν στην Πορτογαλία με ειδικό εξοπλισμό και εκπαιδευμένους σκύλους- ξεκίνησαν εκτεταμένο ψάξιμο με ειδικά ραντάρ και με σκαπτικά μηχανήματα, αναζητώντας ενδείξεις φρεσκοσκαμμένου χώματος.

Η συγκεκριμένη περιοχή που σφράγισαν έχει έκταση περίπου ίση με τρία γήπεδα ποδοσφαίρου και περιβάλλεται από διαμερίσματα και επαύλεις, πολλές εκ των οποίων εξοχικές.

Πάντως, ένας 77χρονος ο οποίος κατοικεί κοντά στην περιοχή τα τελευταία 13 χρόνια χαρακτήρισε «γελοίες» τις νέες αυτές έρευνες μιλώντας στο BBC. «Η αστυνομία έχει έρθει εδώ και στο παρελθόν. Όλοι βοηθήσαμε στις έρευνες στην περιοχή τρεις ή τέσσερις ημέρες μετά την εξαφάνιση της Μαντλίν. Βγάζω τον σκύλο μου βόλτα εδώ καθημερινά και κανέναν δεν είδα να σκάβει τρύπες», είπε ο άνθρωπος που προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Η Μαντλίν εξαφανίστηκε από το στην Πράια ντα Λουζ τον Μάιο του 2007 ενώ οι γονείς της δειπνούσαν με φίλους τους σε γειτονικό εστιατόριο προκαλώντας ευρεία επιχείρηση αναζήτησής της ανά τον κόσμο και πρωτοσέλιδα στο διεθνή Τύπο. Παρά την παγκόσμια έκταση που προσέλαβε η υπόθεση, η τύχη της Μαντλίν παραμένει άγνωστη.

Η βρετανική αστυνομία ξεκίνησε την επανεξέταση της υπόθεσης το 2011, ύστερα από προτροπή του ίδιου του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον μετά τις εκκλήσεις από τους γονείς της Μαντλίν, και στη συνέχεια τη διενέργεια δικής της έρευνας από την οποία προέκυψαν κάποια νέα στοιχεία.