Μια εγκληματική οικογένεια που συνδέεται με την περιβόητη ληστεία διαμαντιών του 1 δισ. ευρώ στη Δρέσδη συνελήφθη στο Βερολίνο. Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, είναι από τις πλέον διαβόητες σπείρες οργανωμένου εγκλήματος στην πόλη, υπεύθυνη για ληστεία τράπεζας και για πλήθος βίαιων περιστατικών.

Η οικογένεια Ρέμο πιστεύεται πως χτύπησε πέρυσι το μουσείο της Πράσινης Κρύπτης στη Δρέσδη, εκτελώντας μια θεαματικότατη ληστεία.

Η λεγόμενη και «Αραβική μαφία» του Βερολίνου είναι και πάλι στη δημοσιότητα, καθώς 3 μέλη της κρατούνται πια από τις αρχές ως ύποπτοι για την κλοπή διαμαντιών και άλλα δύο αναζητούνται.

Το τουρκικής καταγωγής εγκληματικό συνδικάτο μετακόμισε στην Ευρώπη από τον Λίβανο κατά τη δεκαετία του 1980 και τα πρώτα βίαια περιστατικά που το αφορούν έλαβαν χώρα κατά την ενοποίηση της Γερμανίας, ξεκινώντας με τον φόνο ενός γιουγκοσλάβου ιδιοκτήτη εστιατορίου το 1992.

Έκτοτε οι Ρέμο έχουν κάνει πολλά και διάφορα. Στα πλέον δυνατά χτυπήματά τους περιλαμβάνεται η κλοπή ενός μεγάλου χρυσού νομίσματος αξίας 3 εκατ. λιρών από μουσείο του Βερολίνου, αλλά και μια ληστεία τράπεζας που απέδωσε λεία 8 εκατ. λιρών.

Αρκετοί από την οικογένεια Ρέμο είναι μέσα στη φυλακή, το συνδικάτο συνέχιζε ωστόσο τη δράση του απτόητο. Δυο αδέρφια της φαμίλιας κατηγορήθηκαν για φόνο και κατοχή μεγάλης ποσότητας ηρωίνης, ακόμα και πλαστά πιστοποιητικά γέννησης από τον Λίβανο.

Έμποροι ναρκωτικών, κλέφτες και διακινητές κλοπιμαίων είναι κυρίως οι Ρέμο, σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, με τη δράση τους να κλιμακώνεται μάλιστα τα τελευταία χρόνια.

Από βίαια ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μέχρι μαχαιρώματα και φόνους, δεν είναι και πολλά αυτά που δεν έχουν κάνει οι γκάγκστερ του Βερολίνου.

Μια από τις γνωστότερες δουλειές τους ήρθε το 2014, όταν ανατίναξαν το χρηματοκιβώτιο τράπεζας και άνοιξαν θυρίδες, αρπάζοντας μετρητά, χρυσαφικά και ράβδους χρυσού αξίας 8 εκατ. λιρών. Πριν φύγουν από το υποκατάστημα, προκάλεσαν και δεύτερη έκρηξη για να καλύψουν τα ίχνη τους, αφήνοντας την τράπεζα σμπαράλια.

Ίχνη DNA οδήγησαν ωστόσο την αστυνομία στα χνάρια ενός ακόμα Ρέμο, ο οποίος καταδικάστηκε το 2015 σε φυλάκιση 8 ετών.

Τρία χρόνια αργότερα, η γερμανική εισαγγελία κατέσχεσε 77 σπίτια που είχαν αγοραστεί με τα λεφτά της ληστείας. Τα περισσότερα ήταν ιδιοκτησίας ενός 19χρονου μέλους της οικογένειας, που δήλωνε άνεργος και έπαιρνε κοινωνικό επίδομα.

Το 2017 έκλεψαν το επετειακό νόμισμα από το Bode Museum του Βερολίνου, αξίας 3 εκατ. λιρών. Άλλα δύο ξαδέρφια των Ρέμο καταδικάστηκαν για την κλοπή, μαζί τους και ένας φύλακας του μουσείου.

Τώρα οι Ρέμο κατηγορούνται και για την κλοπή διαμαντιών από το Green Vault, που φιλοξενεί από το 1723 τους θησαυρούς του Φρειδερίκου Αυγούστου της Σαξονίας. Το χτύπημα του Νοεμβρίου του 2019 απέφερε στη σπείρα το εκτιμώμενο ποσό του 1 δισ. ευρώ.