Για ακόμη μια φορά απέφυγε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να καταδικάσει την QAnon, υποστηρίζοντας χθες Πέμπτη ότι δεν γνωρίζει «τίποτα» για αυτή την περιθωριακή ομάδα που διασπείρει διάφορες θεωρίες συνωμοσίας μέσω πολλών ιστότοπων, και θα πρέπει να «μελετήσει» το ζήτημα.

«Δεν ξέρω τίποτα για την QAnon», αποκρίθηκε ο Τραμπ όταν ρωτήθηκε σχετικά με την ομάδα αυτή οπαδών διαφόρων θεωριών συνωμοσίας κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης που αναμεταδιδόταν απευθείας από το τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Γνωρίζει πάντως, πρόσθεσε, πως τα μέλη της ομάδας αυτής «είναι πάρα πολύ εναντίον της παιδεραστίας, την πολεμούν πολύ σκληρά», και θα χρειαστεί να «μελετήσει το θέμα».

Η QAnon, ως πρότινος εντελώς περιθωριακή ομάδα με ακροδεξιές απόψεις, αυξάνει την επιρροή της τελευταία, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ. Ανάμεσα στις απίθανες θεωρίες που διακινεί είναι πως ο Τραμπ πολεμάει εναντίον μιας παγκόσμιας ελίτ παιδεραστών σατανιστών που ενέχονται σε κύκλωμα εμπορίας ανηλίκων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.