Σε έκταση 27.000 τετραγωνικών ναυτικών μιλίων στη θάλασσα της Νότιας Κίνας και τα Στενά της Μαλάκας συνεχίζονται οι έρευνες για το αεροσκάφος- φάντασμα των Μαλαισιανών Αερογραμμών που εξαφανίστηκε το Σάββατο από τα ραντάρ και παραμένει άφαντο, χωρίς να έχει εκπέμψει σήμα κινδύνου.

Στις έρευνες, που επεκτάθηκαν πλέον σε δύο περιοχές, συμμετέχουν δώδεκα χώρες, σύμφωνα με το Skynews.
Μιλώντας σε Συνέντευξη Τύπου στην Κουάλα Λουμπούρ ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Hishammudin Hussein ανακοίνωσε πως η έρευνα καλύπτει τη θάλασσα της Νότιας Κίνας και τα Στενά της Μάλακα, ενώ συμμετέχουν πλέον δώδεκα χώρες με 42 πλοία και 39 αεροσκάφη.

«Η καρδιά μου είναι δίπλα στις οικογένειες των επιβατών και του πληρώματος, τις διαβεβαιώνω πως δεν θα χαλαρώσουμε το ρυθμό των ερευνών για το αεροσκάφος», τόνισε, «κάθε μέρα που περνά φοβάμαι πως η έρευνα και διάσωση γίνεται απλά έρευνα, αλλά δεν εγκαταλείπουμε την ελπίδα».

Ο επικεφαλής της αεροπορίας της Μαλαισίας δήλωσε πως στρατιωτικά ραντάρ εντόπισαν κάτι που πιθανώς να είναι το ίχνος του αεροσκάφους σε περιοχή βόρεια των Στενών της Μαλάκας περίπου 45 λεπτά μετά την εξαφάνισή του.

Δείτε τις φωτογραφίες