Οι αρχές της Μαλαισίας ζητούν την βοήθεια της Ινδίας στις έρευνες για τον εντοπισμό του άτυχου Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines . Σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας ανακοίνωσε ότι η έρευνα επεκτείνεται δυτικά, στην περιοχή από την Κίνα στη Θάλασσα Ανταμάν, παρόλα αυτά μέχρις στιγμής οι έρευνες δεν έχουν βοηθήσει τις αρχές να εξηγήσουν τι συνέβη στο αεροπλάνο.

«Μαλαισία και Ινδία είναι σε επαφή για το θέμα αυτό από χθες και διεξάγονται συζητήσεις προκειμένου να διαπιστωθεί τι βοήθεια ζητείται και τι μπορεί να προσφέρει η Ινδία», δήλωσε εκπρόσωπος της ινδικής διπλωματίας.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι δεν έχει ακόμη αποφασιστεί σε ποια περιοχή θα διεξάγει έρευνες η Ινδία, η οποία έχει μεγάλη στρατιωτική διοίκηση στα νησιά Ανταμάν και Νικομπάρ του και το πολεμικό ναυτικό της περιπολεί στα Στενά της Μάλακα.

Παράλληλα ο Χιού Ντανλίβι, ο εμπορικός διευθυντής της Malaysia Airlines, δήλωσε σήμερα ότι η εταιρία «δεν έχει κανένα λόγο να πιστεύει»ότι οποιεσδήποτε ενέργειες του πληρώματος του αεροσκάφους μπορεί να προκάλεσαν την εξαφάνισή του το Σάββατο.

Από την άλλη το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι τα αεροσκάφη που μετέχουν στις έρευνες δεν ερευνούν χερσαίες, αλλά μόνο θαλάσσιες ζώνες. Νωρίτερα ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας είχε ανακοινώσει ότι οι κινεζικές έρευνες θα επεκταθούν και σε χερσαίες ζώνες.