Οι Μαλαισιανές αρχές ανακοίνωσαν χθες ότι δεν αποκλείουν την πιθανότητα ο κυβερνήτης ή ο συγκυβερνήτης του αεροπλάνου να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και να έριξε το Μπόινγκ. Αν και οι δύο πιλότοι περιγράφονται ως έμπειροι με πολλές ώρες πτήσης, χθες το βράδυ τηλεοπτικό δίκτυο της Αυστραλίας μετέδωσε ανησυχητικές πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό για τη συνήθεια του συγκυβερνήτη να προσκαλεί γυναίκες μέσα στο πιλοτήριο.

Δημοσιογράφος του αυστραλιανού τηλεοπτικού δικτύου παρουσίασε μία Αυστραλέζα από τη Μελβούρνη, η οποία υποστήριξε ότι σε μια πτήση που έγινε πριν από δύο χρόνια, ο συγκυβερνήτης είχε προσκαλέσει την ίδια και μία φίλη της μέσα στο πιλοτήριο, την ώρα που το αεροπλάνο βρισκόταν εν πτήσει.

Η ίδια έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες, στις οποίες φαίνεται ο συγκυβερνήτης του Μπόινγκ, δίπλα στις δύο Αυστραλέζες, μέσα στο κόκπιτ του αεροσκάφους σε «χαλαρή διάθεση».

Η Malaysian Airlines δεν σχολίασαν τις αποκαλύψεις, ωστόσο ανέφεραν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα, η οποία περιλαμβάνει και το συγκεκριμένο περιστατικό με πρωταγωνιστή τον εν λόγω συγκυβερνήτη του Μπόινγκ.