Δεύτερο κύμα κορονοϊού σε εξέλιξη στη Γερμανία

«Υπάρχουν ορισμένοι που δεν θέλουν να αποδεχθούν πόσο επικίνδυνος είναι ο ιός» καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος


ΚΟΣΜΟΣ
16:03
04/08/2020
Δεύτερο κύμα κορονοϊού σε εξέλιξη στη Γερμανία
1
loading

Αντιμέτωπη με δεύτερο κύμα του φονικού κορονοϊού είναι η Γερμανία, όπως αναφέρει δημοσίευμα της DW. Ο Ιατρικός Σύλλογος της χώρας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας πως κινδυνεύουν να χαθούν όσα έχουν επιτευχθεί μέχρι στιγμής την ώρα που το επιδημιολογικό Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ ανακοίνωσε σχεδόν 900 νέα κρούσματα σε μια ημέρα.

Σύμφωνα με την Ιατρικό Σύλλογο Marburger Bund, η Γερμανία βρίσκεται, αν και σε χαμηλά επίπεδα, ήδη στο δεύτερο κύμα του κορονοϊού. Η διαπίστωση αυτή βασίζεται στον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων Covid-19.

Σήμερα το πρωί το επιδημιολογικό Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο οι τοπικές υγειονομικές αρχές κατέγραψαν 879 νέα κρούσματα. Ο ρυθμός αναπαραγωγής κυμαίνεται στο 1,09, δηλαδή ένας που έχει μολυνθεί μεταδίδει κατά μέσο όρο σε έναν άλλο άνθρωπο τον ιό. Πριν από λίγες εβδομάδες ο ρυθμός αναπαραγωγής είχε πέσει στο 0,3.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ και όπως επισημαίνει η Deutsche Welle από τους 400 περιφέρειες και μεγάλους δήμους της Γερμανίας, μόνο σε 70 δεν διαπιστώθηκαν το τελευταίο επταήμερο νέα κρούσματα. Στα μέσα Ιουνίου ακόμη ο αριθμός των περιφερειών και μεγάλων δήμων χωρίς νέα κρούσματα εντός επτά ημερών ανέρχονταν στους 158.

Προειδοποιήσεις του Ιατρικού Συλλόγου

Δεδομένης της αυξητικής τάσης μετάδοσης του κορονοϊού, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Marburger Bund, Σουζάνε Γόνα προειδοποιεί στην εφημερίδα Augsburger Allgemeine ότι η Γερμανία ενδεχομένως να χάσει αυτά που έχουν επιτευχθεί επειδή υπάρχουν ορισμένοι που δεν θέλουν να αποδεχθούν πόσο επικίνδυνος είναι ο ιός ή ακόμη επειδή επιθυμούν την επιστροφή σε μια κανονική ζωή χωρίς περιορισμούς.

Για όσο όμως διάστημα δεν διατίθεται εμβόλιο ενάντια στον Covid-19, η μόνη δυνατότητα να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, είναι σύμφωνα με τους γιατρούς η τήρηση των κανόνων – φυσική απόσταση, χρήση μάσκας, υγιεινή των χεριών και καραντίνα όπου αυτή επιβάλλεται.

Μέτρα προστασίας στα σχολεία

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, για τα 10,91 εκατομμύρια των μαθητών στα 16 γερμανικά ομόσπονδα κρατίδια είναι μεν υποχρεωτική η φυσική τους παρουσία στις τάξεις, αλλά τα μέτρα προστασίας διαφέρουν από κρατίδιο σε κρατίδιο.

Στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία για παράδειγμα οι μαθητές από την πέμπτη τάξη και μετά θα πρέπει να φορούν κατά την ώρα του μαθήματος μάσκα, σε άλλα κρατίδια μόνο στους διαδρόμους ενώ σε άλλα δεν θα φορούν.

Δεδομένου ότι στα περισσότερα κρατίδια οι μαθητές βρίσκονται ακόμη σε σχολικές διακοπές η συζήτηση γύρω από τη χρήση μάσκας συνεχίζεται.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Έλλην πολίτης..

    Το άρθρο δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις περί νέου κύματος πανδημίας στη Γερμανία και ζητώ την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα για άσκοπη πρόκληση πανικού.
    Με βάση τα επίσημα στοιχεία για τη Γερμανία, ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό έχει σχεδόν μηδενίσει και ουδεμία αυξητική τάση στους θανάτους προκύπτει (Γράφημα daily deaths). Η αυξητική τάση στα κρούσματα υπόκειται στον περιορισμό και συναρτάται άμεσα του αριθμού τεστ που διεξάγονται και από μόνη της δεν αποδεικνύει a priori δεύτερο κύμα πανδημίας. https://www.worldometers.info/coronavirus/country/germany/

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει