Έλληνας ιερέας για Αγία Σοφία: «Δόξα σοι ο Θεός που την έκανε τζαμί» – «Ξέρετε πόσες γυμνές και γυμνοί μπαίνανε»

Οι δηλώσεις του ιερωμένου πήραν μεγάλες διαστάσεις στα τουρκικά ΜΜΕ


ΕΛΛΑΔΑ
12:05
28/07/2020
Έλληνας ιερέας για Αγία Σοφία: «Δόξα σοι ο Θεός που την έκανε τζαμί» – «Ξέρετε πόσες γυμνές και γυμνοί μπαίνανε»
157
loading

Αντιδράσεις προκαλούν οι δηλώσεις Έλληνα ιερέα για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί. Οι δηλώσεις έγιναν πριν από περίπου μία εβδομάδα από τον ιερέα Ευάγγελο Παπανικολάου και όπως μετέδωσε το sigmalive.com τα όσα είπε χρησιμοποιήθηκαν εκτενώς από τα τουρκικά ΜΜΕ

«Όπου ήταν οι Τούρκοι ήταν πολύ καλύτερα, ντροπή μας αλλά αυτή είναι, στην Κρήτη δεν έκλεισε κανένα μοναστήρι ο Τούρκος, ενώ στην Ελλάδα με διάταγμα του Όθωνα έκλεισαν άπειρα μοναστηράκια και εκκλησιές και πετούσαν τα λείψανα των Αγίων και έπαιρναν τα ασήμια και τα έκαναν μισθό για το κράτος, την ίδια ώρα οι άνθρωποι που ήσαν υπό τους Τούρκους κάναν τις διαδικασίες τους, γι αυτό κ. Αρβελάρ έλεγαν χίλιες φορές του Τούρκου το σαρίκι μες στην Πόλη παρά να δω τιάρα, καλύτερα να μη δω κανέναν αλλά αν είναι να διαλέξω καλύτερα τον Τούρκο παρά τον Φράγκο», τόνισε ο ιερέας.

«Δόξα σοι ο Θεός που την έκανε τζαμί. Δεν μου λέτε ξέρετε πόσες γυμνές και γυμνοί το 24ωρο μπαίνανε στην Αγιά Σοφιά; Άπειροι. Με το κ@@ράκι να μπαίνει μέσα στο σημείο. Ψέματα λέω; Γιατί την είχανε μουσείο. Μπαίνανε όλοι οι άχρηστοι μέσα, βρωμεροί και τρισάλθιοι, όλοι οι τουρίστες από όλα τα μέρη του κόσμου χωρίς να σέβονται τίποτα. Τίποτα δε σεβόντουσαν. Τώρα θα βγάλεις τα παπούτσια σου να μπεις μέσα. Θα μπεις μέσα γυμνός; Όχι. Θα σου φοράνε το ρουχαλάκι το τουρκικό και θα μπεις μέσα μια χαρά ντυμένος, χανουμάκι. Θα φορέσεις και τη μπούργκα να μπεις μέσα. Δε σου άρεσε με ρούχα να μπεις μέσα, αλλά γυμνωνόσουνα».

Σε άλλο σημείο λέει «Κι αν δεν ήταν ο Τούρκος η Αγιά Σοφιά θα είχε πέσει. Ποιος θα την συντηρούσε; Το Γένος; Μπορούσε το Γένος να συντηρήσει τόσο μεγάλο κτίριο; Ο Τούρκος το συντήρησε. Και να σας πω και κάτι άλλο; Ο Τούρκος ότι κάνει είναι πιο πονηρός από σας. Αν οι Τούρκοι δεν θα είχαν διατηρήσει την Αγία Σοφία, θα είχε πέσει.»

Σε άλλο σημείο που δεν μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρει «Για να έρθει ο Αντίχριστος πρέπει πρώτα να χτιστεί ο Ναός του Σολομώντος στα Ιεροσόλυμα ; Ναι, πρέπει να έχει χτιστεί ο Ναός του Σολομώντα. Τι θα πει το Ισραήλ τώρα ; «Αα κύριοι Μουσουλμάνοι εσείς ένα Ναό που ήταν μουσείο (την Αγία Σοφία)τον κάνατε τζαμί. Εμάς αυτό το τζαμάκι που έχετε (εννοεί το τέμενος του Ομάρ) είναι χτισμένο πάνω στον Ναό του Σολομώντος. Θα το γκρεμίσετε λοιπόν, για να κάνουμε εμείς τον Ναό μας. Αφού λέτε ότι είστε καταχτητές και κάμνετε ότι θέλετε με την Αγία Σοφία, κι εμείς είμαστε καταχτητές των Ιεροσολύμων κι έχουμε δικαίωμα να εφαρμόσουμε τον νόμο του καταχτητού.

Και θα αρχίσει η ετοιμασία για να χτιστεί ο Ναός του Σολομώντος. Μήπως το σκεφθήκατε κι αυτό ; Είναι βαθιά τα πράγματα. Δεν μπορεί να είναι όλα τόσο απλά όσο σας φαίνονται. Εμείς σιωπή. Μήπως κήρυξε η Εκκλησία νηστεία που θα γίνει η Αγιά Σοφιά τζαμί ; Μήπως κήρυξε αγρυπνία, προσευχή ; Τίποτα. Κάτι ψιλοκουβεντούλες και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

157
σχόλια
 1. avatar Peter haη

  Με τους αδερφούς μουσουλμα νους τα λέει ο σειταν παππας,σε λίγο καιρό θα τον δούμε και χοτζα

 2. avatar Ένας συνάδελφος ιερέας

  Άκουσε πάτερ μου. Είμαι και εγώ ιερέας.
  Πρέπει να αντιληφθείς ότι αυτό που δημοσίευσες ήταν άκαιρο και άτοπο. Κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο. Ούτε εν μέσω τόσων προβλημάτων με τους γείτονες έπρεπε να προβείς σε αυτή τη δημοσίευση, ούτε να δώσεις τόση έκταση προβάλλοντάς το από την ιστοσελίδα σου. Εκ του καρπού το δένδρο. Και από τα αποτελέσματα κρίνεται η πράξη. Εσύ ως πολύς, μορφωμένος, λόγιος, ευφυής και όλα τα καλά του Θεού που έχεις, δεν μπορούσες να προβλέψεις τα αποτελέσματα αυτού του διχαστικού σόου; Δεν βλέπεις ότι ο κόσμος διχάστηκε εξαιτίας σου; Μη μου πεις ότι ο Θεός σε φώτισε και μίλησες έτσι. Το Άγιο Πνεύμα εις ενότητα πάντας εκάλεσε, λέει το τροπάριο της Πεντηκοστής.
  Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ζητήσεις συγγνώμη και να κατεβάσεις οτιδήποτε αφορά αυτή την ομιλία. Και να ζητήσεις από το newsbeast, ή όπου αλλού δημοσιεύτηκε, να αποσύρουν αυτή την ανάρτηση. Και, αν θέλεις, να σου θυμίσω κάτι που λέει στην Παλαιά Διαθήκη, που θα έπρεπε να ξέρεις και που αναφέρεται σε αυτό που σου τονίζω: Υπάρχει καιρός και ευκαιρία να κάνουμε και να πούμε για όλα όσα βρίσκονται σε αυτόν τον κόσμο. Λέει το κείμενο:
  ΤΟΙΣ πᾶσι χρόνος καὶ καιρὸς τῷ παντὶ πράγματι ὑπὸ τὸν οὐρανόν. 2 καιρὸς τοῦ τεκεῖν καὶ καιρὸς τοῦ ἀποθανεῖν, καιρὸς τοῦ φυτεῦσαι καὶ καιρὸς τοῦ ἐκτῖλαι τὸ πεφυτευμένον, 3 καιρὸς τοῦ καθελεῖν καὶ καιρὸς τοῦ οἰκοδομεῖν, 4 καιρὸς τοῦ κλαῦσαι καὶ καιρὸς τοῦ γελάσαι.

 3. avatar ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

  ΑΚΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΑΠΟ ΡΑΣΟΦΟΡΟΥΣ. Η ΠΙΟ ΑΙΣΧΡΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Σ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΝΕ ¨ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ ¨. ΑΣ ΡΙΞΟΥΝ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΟΙ ΤΡΑΓΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΛΕΕΙ, ΕΝ ΤΟΙΣ ΕΣΧΑΤΟΙΣ ΚΑΙΡΟΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΕ ΘΕΛΟΥΣΙ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΥΓΙΑΙΝΟΥΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣ ΜΥΘΟΥΣ ΘΕΛΟΥΣΙ ΕΚΤΡΑΠΕΙ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΜΠΑ ΜΠΛΑΝΣ, ΤΗΝ ΤΟΥΛΑ ΤΗΝ ΛΙΤΣΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΚΙΝΑΙΔΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΠΕΡΙΓΥΡΟΣ ΤΟΥΣ.

 4. avatar ΑΠΑ

  Με αυτά τα μυαλά και τότε .....έπεσε στα χέρια των Τούρκων η ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ και ειπώθηκε ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ .....παπά μου σε βλέπω τουρκόσπορο και πολύ Τουρκόφιλο ..........

 5. avatar σπασμένος ΟΔΥΡΟΜΕΝΟΣ ΣΦΥΡΟΔΡΑΠΑΝΟΣ

  Ο ΘΕΟΣ μπορεί να συγχωρήσει ακόμα κι\'εσένα.

 6. avatar Αββάς Ισαάκ

  Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια προσπάθεια σπιλωσης του ονόματος του π. Ευαγγέλου, αλλά και διαστρέβλωσης των όσων είπε τα οποία αφορούσαν τον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.
  Με την αναφορά του αυτή στον ιερό αυτό ναό δεν αποσκοπούσε σε καμία περίπτωση στο να πάρει το μέρος της Τουρκίας, μιλάει ιστορικά και ποτέ μα ποτέ δεν θα έλεγε κάτι αν δεν ήταν τεκμηριωμένο. Για του λόγου το αληθές, σας παραπέμπω σε ένα σύνδεσμο όπου γνωστό μοντέλο του Playboy φωτογραφήθηκε γυμνο μέσα στον ιερό Ναό της Αγιας Σοφιας: https://www.ethnos.gr/kosmos/71920_dioxi-gia-ti-gymni-fotografisi-monteloy-mesa-stin-agia-sofia?amp
  Επίσης, αν γυρίσετε πίσω στην ιστορία θα καταλάβετε πως ο Ναός της Αγίας Σοφίας ίσως και να είχε γκρεμιστεί αν δεν τον συντηρούσαν σαν κτίσμα οι Τούρκοι ή αν δεν τον σεβόντουσαν. Δυστυχώς όμως για ακόμα μια φορά βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα, κατακρίνουμε και δεχόμαστε το οτιδήποτε ακούσουμε χωρίς φιλτράρισμα. Αντί να πούμε δοξα τω Θεώ που καταδεχεται να μας δίνει ακόμα ιερείς και ΠΑΤΕΡΕΣ σαν τον π. Ευάγγελο, κοιτάμε πως να τους βγάλουμε το μάτι. Αλλά τι λέω, έχουμε τόσα παραδειγματα αγιων που μαρτυρούν το πως όταν λες και επιδιώκεις την αλήθεια εν ονόματι του Κυρίου Ιησού Χριστού, διώκεσαι. Λίγο μόνο από την αγάπη που κρύβει μέσα στην καρδιά του για την Ελλάδα να είχαμε, τότε θα καταλαβαίναμε πραγματικά το πνεύμα με το οποίο μίλησε για την Αγιά Σοφιά.

  1. avatar κ.λπ

   Προφανώς ο πατήρ Ευάγγελος κακό δεν ήθελε να κάνει. Το κήρυγμα με τον τρόπο που πλέον γίνεται είναι το πρόβλημα κι όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν οι ιερείς μας, θα πράξουν άγια. Όλος αυτός ο λαϊκισμός από άμβωνος καλό δεν κάνει. Το να τσιμπάς λίγη ιστορία από εδώ και λίγη από εκεί, να τη βάζεις στο μίξερ και να βγάζεις ένα συμπέρασμα πολτό για να παράξεις λαϊκή θεολογία δεν ωφελεί. Ο πατήρ Ευάγγελος και ο κάθε πατήρ Ευάγγελος δεν ξέρει δεδομένα τις βούλες του Κυρίου, ούτε το σχήμα με βεβαιότητα τον καθιστά εγγύτερα στην ερμηνεία τους. Αυτό το πράττουν οι ξεχωρισμένοι, οι Άγιοι του Θεού. Ας αποφεύγουνε λοιπόν το φανταχτερό κατά το παράδειγμά τους, ας είμαστε ταπεινοί και ας κάνουμε πράξη όλο και πιο συχνά σε αυτούς τους καιρούς της ύπουλης υπερέκθεσης στα ΜΜΕ το
   Θου Κύριε φυλακή τω στόματί μου και θύρα περιοχής περί τα χείλη μου.

  2. avatar Φώτι

   Δεν παίζει το λινκ με τη φωτογραφία γίνεται να το ξαναποσταρεις;, Ευχαριστώ

 7. avatar Εεεε

  Αναρωτηθηκατε ποτε γιατι στην σημαία υπάρχει ο Σταυρος απο ιδρύσεως του κράτους? Χωρίς την εκκλησία θα είμασταν όλοι γιουσουφάκια τωρα... Αλλά απο ότι βλέπω πολύ από εδώ ήσαστε... Φορέστε και φεσι

 8. avatar Καθώς πρέπει

  Κορίτσια τις μπούργκες σας, χτυπάει η καμπάνα.

 9. avatar σινωτνα

  οι αληθειες πονανε... ποιοι ευθυνοντε για την δημιουργια του οθομανικου; ... ποιοι ευθυνοντε για την διαλυση της;.... ποιοι ευθυνοντε για τις γενοκτονιες;...ποιοι ευθυννοντε για την δημιουργια τοθ ISIS; απο ποιυ απαρτηζοτανε ; και τωρα ονομαζοντε μισθοφοροι.... ολοι ευρωπαιοι δυτικοι που φορεσαν τα ανατολιτικα και εκαναν τους μουσουλμανους που σκοτωναν αδιακριτως οποιος ηταν εμποδιο ... και τωρα σκοτωνουν μουσουλμανους παλι... ερωτηση... ποιοι ειναι αληθεια;;;;;;;; και μας πειραζει η καυστικη γλωσσα ενος ιερεα... η αληθεια στην εικονα του φαινεσται ενοχλει... λυπαμαι.... φρακοδιαιτοι...

 10. avatar Rocco_S.

  Πιες ένα ουίσκι ακόμη ηρέμησε κι άλλαξε γνώμη.....

 11. avatar Η ΜΟΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

  ΕΝΑΙ ΟΤΙ ΕΝΩ ΣΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΜΑΝΕΔΕΣ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΝ ΤΙ ΛΕΝΕ, ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΗΣ ΑΚΑΤΑΛΑΒΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΜΑΝΕΔΕΣ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΚΩΜΟΙ ΠΕΡΙ ΟΝΟΥ ΣΚΙΑΣ. Ο ΘΕΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ¨ΓΕΛΑΕΙ ¨ ΜΕ ΤΗ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΜΑΣ.

 12. avatar Άννα κο

  Μια χαρά τα λέει. Επίσης εχω την τιμή να τον γνωρίζω προσωπικά κ να έχουμε συνεργαστεί σε νοσοκομείο διότι είναι γιατρός απ τους καλύτερους! Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε το τι λέει λυπάμαι πολύ, μα να μην δημιουργείτε λάθος εντυπώσεις...

  1. avatar Κάτι τρέχει @γύφτικα

   Ωραία, εγώ είμαι Μηχανολόγος Μηχανικός, και τι έγινε; Εσύ που κατάλαβες τα λόγια του, πιστεύεις ότι έκανε καλά που τα ανέβασε αυτός, ή οι δικοί του στο Ιντερνέτ; Εν μέσω Ελληνοτουρκικής κρίσης. Με αποδέκτες Έλληνες, Τούρκους, Δυτικούς, και όλες τις φυλές της Γης.

   1. avatar κ.λπ

    Δηλαδή ο πατήρ Ευάγγελος τα λέει καλά για την ΑγιαΣοφιά γιατί τον γνωρίζετε, γιατί έχετε συνεργαστεί στο Νοσοκομείο και γιατί είναι καλός γιατρός. Να σας γνωρίσουμε λοιπόν γιατί μάλλον τη Βασιλεια των ουρανών θα την κερδίσουμε με τη βοήθεια κάποιου γνωστού σας, που έχετε συνεργαστεί στο Νοσοκομείο και είναι και καλός γιατρός.

 13. avatar ΕΙΝΑΙ η αλήθεια είναι

  Παιδιά για όνομα του Θεού ο Ιερέας τα λέει πολύ σωστά μην τον κατακρίνετε ΟΙ ΔΙΚΟΊ ΜΑΣ ΔΉΘΕΝ ΚΑΙ ΚΑΛΆ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΊ ΘΑ ΤΗΝ ΕΊΧΑΝ ΓΚΡΕΜΊΣΕΙ ΌΧΙ ΜΌΝΟ Η ΆΓΙΑ ΣΟΦΊΑ ΔΕΝ ΘΑ ΉΤΑΝ ΆΛΛΑ ΟΎΤΕ Ο ΤΡΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΉΡΧΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΈΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΉΤΑΝ ΓΙΑΥΤΌ ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΊΤΕ

  1. avatar κ.λπ

   Συμφωνώ αγαπητέ καλύτερα ο Ερντογάν από τους δικούς μας πρωθυπουργούς. Τα μοναστήρια μας θα άκμαζαν, οι ναοί μας θα συντηρούνταν καλύτερα, θα κυκλοφορούσαν λιγότεροι ξεβράκωτοι. Τι περιμένουμε και δεν τον φωνάζουμε να ρθει να βάλει μια τάξη. Απορώ μάλιστα και με τον Άγιο Παισιο που θέλε η πόλη να ξαναγίνει Ελληνική. Να μην είχε αντιληφθεί ο δύσμοιρος ότι τώρα που έγινε τζαμί η ΑγιαΣοφιά δεν θα ουρούν πλέον τα σκυλιά εντός της κι ότι έτσι είναι καλύτερα.

 14. avatar Υπομονη

  Καλο θα ειναι οταν δε γνωριζεις καποιον να μη βγαζεις αυθαιρετα συμπερασματα!
  Μαθε πρωτα ποιος ειναι αυτος ο ιερεας και τι εργο κανει καθημερινα και τα ξαναλεμε

  1. avatar Άλλο το ένα άλλο το άλλο

   Ωραία. Στο καθημερινό έργο υποκλινόμαστε. Αυτό όμως το καθημερινό έργο, δεν τον νομιμοποιεί να μιλάει στο Ιντερνέτ με αυτό τον τρόπο. Πες ότι θέλεις σε έναν κλειστό κύκλο, στην ενορία σου, σε αυτούς που θα σε καταλάβουν. Δεν θα μιλήσεις όμως έτσι στο άγνωστο κοινό. Και μετά θα αναζητήσεις συνηγόρους και δικηγόρους. Και θα εξηγείς τι ήθελες να πεις και τι δεν ήθελες. Ένας μορφωμένος μιλάει την κατάλληλη ώρα με τον κατάλληλο τρόπο. Βλέπεις, και η διδασκαλία της Εκκλησίας δεν είναι ένα σύνολο νόμων, πάρε και εφάρμοζε. Θέλει λίγη διάκριση. Τι δεν καταλαβαίνεις;

 15. avatar Μπορεί να μην συμφωνώ με

  Με αυτο που λέει εδω ο πάτερ Ευάγγελος, αλλά επειδή έχω διαβάσει απίστευτες μπαρουφες στα σχόλια καλό θα ήταν να ρίξετε μια ματιά στο βιογραφικό του:
  Είναι γιατρός ιεραπόστολος και ζει μόνιμα με την οικογένειά του στο Καμερούν.
  Όλες οι ομιλίες του είναι απόλαυση ο λογος του είναι πάντα καυστικος με απίστευτο χιούμορ και θα σας προέτρεπα να δείτε καμία ομιλία του πριν κραξετε.

  1. avatar κ.λπ

   Ισχύουν αυτά που λέτε για τον πατέρα Ευάγγελο. Όλα. Όπως ισχύει ότι αυτή του εδώ την τοποθέτηση πρέπει να την ξαναδεί.

 16. avatar Γιώτα25

  Δυστυχώς χάθηκε κάθε ίχνος σεβασμού, σεμνότητας και αξιοπρέπειας.. είναι πολύ λυπηρό να βλέπεις έναν ιερέα να μιλάει με τέτοιους χαρακτηρισμούς.. Αντί να κάθεται να κρίνει οποιονδήποτε άνθρωπο ως βρωμερό και τρισάθλιο καλύτερα να σωπάσει και να αφιερώσει το χρόνο του στην προσευχή.. πιο ωφέλιμο πιστεύω θα ήταν!

 17. avatar Ρουβίκωνας

  \'Αντε στα τσακίδια [...] !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Εσύ εκπροσωπείς τον Χριστιανισμό ???? [...] !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 18. avatar Guest01062016

  To 1200 μΧ ίσως το Ισλάμ να ήταν προτιμότερο από το Ρωμαιοκαθολικισμό. Εκείνη την εποχή το Ισλάμ ήταν πιο ανεκτικό στις άλλες θρησκείες. Οι βίαιοι εξισλαμισμοί της οθωμανικής περιόδου δεν είχαν ξεκινήσει ακόμα, ενώ στη Δυτική Ευρώπη καίγανε κοσμάκη ως αιρετικούς και μάγους. Και λιγότερες καταστροφές κάνανε οι Τούρκοι το 1453, από ότι οι Σταυροφόροι το 1200. ΑΛΛΑ, να προτιμά το Ισλάμ σήμερα; Το Ισλάμ της καταπίεσης; Αυτό δείχνει πως δεν γνωρίζει ούτε τη θρησκευτική ιστορία! Και μου λεει πως θα είχε πέσει η Αγιασοφιά; Που το ξέρει; Τι σοβαρές εργασίες συντήρησης κάνανε οι Τούρκοι; Διάβασα μόνο για εργασίες το 1847-49, δηλαδή πριν 150 χρόνια! Κατά τα άλλα, το σβήσιμο των τοιχογραφιών (που το Ισλάμ θεωρεί ειδωλολατρικές) ήταν συντήρηση; Η ανέγερση των 4 μιναρέδων ήταν συντήρηση; Αλλά έχει κι ένα δίκιο: παγκοσμίως μας ενοχλεί που χάσαμε το μουσείο, όχι το ότι έγινε τζαμί. Γιατί πριν o Κεμάλ την κάνει μουσείο, τζαμί ήταν, και τότε (παγκοσμίως) δεν μας ενοχλούσε.

 19. avatar Dodo

  Είναι μετά να μην τους βρίζεις και να τους φτύνεις;;;;;
  Ποιος μπορεί να τον απολύσει αυτόν τον $%^#*παπα;;;;;;;;
  Και αν υπάρχει κάποιος , γιατί δεν τον έχει ήδη απολύσει;;;;;;;;;;

 20. avatar Ε! Ρε μάνα μου!

  Πόσο ψεκασμός υπάρχει τελικά ....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει