Ένα σπίτι που φέρει τη χαρακτηριστική σχεδιαστική σφραγίδα του Barton Myers, το παιχνίδι χάλυβα και γυαλιού δηλαδή, βγήκε προς πώληση στο Sotheby’s International Realty.

Και μάλιστα δεν είναι άλλη μια δημιουργία του Myers, αλλά το όνειρο της ζωής του, το σπίτι που είχε φτιάξει για τον ίδιο.

Montecito Compound το λένε και είναι ένα ησυχαστήριο από ατσάλι και τζάμι, μια επιβλητική κατοικία 438 τετραγωνικών μέτρων στη μέση ενός οικοπέδου 38 στρεμμάτων στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια.

Το σπίτι έχει προνομιακή θέα στη θάλασσα, γεγονός που έχει σφραγίσει την κατασκευαστική του φιλοσοφία. Αυτή την άμεση επαφή με το εξωτερικό που προσφέρει το γυαλί.

Όλες οι τζαμαρίες ανοίγουν εδώ, ώστε να έρθει το έξω μέσα στο σπίτι, την ίδια ώρα που το γυάλινο περίβλημα προσφέρει απλόχερη θέα σε όλη την περιοχή, αλλά και στους πανέμορφους κήπους της οικίας.

Πέρα από το σπίτι των 3 υπνοδωματίων, ο Myers έφτιαξε επίσης ξενώνα, στούντιο, γκαράζ 4 θέσεων, αλλά και μεγάλη πισίνα.

Το πολυβραβευμένο σπίτι και χαρακτηρισμένο ως «μία από τις 40 σημαντικότερες δουλειές της οικιστικής αρχιτεκτονικής των τελευταίων 120 ετών» δεν προκαλεί εντύπωση που κοστολογήθηκε στα 8,2 εκατ. δολάρια (7,2 εκατ. ευρώ)…