Ζημιά στο ΝΑΤΟ αλλά και στις ίδιες τις ΗΠΑ θα κάνει η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Γερμανία

Το Βερολίνο αντέδρασε στα σχέδια Τραμπ με δηλώσεις της υπουργού Άμυνας Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ


ΚΟΣΜΟΣ
1:42
09/06/2020
Ζημιά στο ΝΑΤΟ αλλά και στις ίδιες τις ΗΠΑ θα κάνει η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Γερμανία
2
loading

Επιζήμια όχι μόνο για το ΝΑΤΟ, αλλά και για τις ίδιες τις ΗΠΑ θα μπορούσαν να αποδειχθούν τα σχέδια της Ουάσιγκτον για την ενδεχόμενη απόσυρση τμήματος των αμερικανικών δυνάμεων από την Γερμανία, έκρινε η υπουργός Άμυνας Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με την κυρία Κραμπ-Καρενμπάουερ, το Βερολίνο δεν έχει ακόμη ενημερωθεί σχετικά με πιθανή τέτοια απόφαση, αν και – σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press – αξιωματούχος του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε ότι υπάρχει σχέδιο μείωσης του αριθμού στρατιωτών στις αμερικανικές βάσεις της Γερμανίας και πρόσθεσε ότι κάποιες δυνάμεις ενδεχομένως να μετακινηθούν στην Πολωνία ή αλλού.

«Είναι γεγονός ότι η παρουσία των στρατιωτών των ΗΠΑ υπηρετεί συνολικά την ασφάλεια της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης και της ασφάλειας των ΗΠΑ. Αυτή είναι η βάση επί της οποίας συνεργαζόμαστε», δήλωσε η υπουργός.

Ο συντονιστής της γερμανικής κυβέρνησης για τις διατλαντικές σχέσεις, ο Πέτερ Μπάιερ, σημείωσε ότι εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες αυτές δεν θα πρόκειται για έκπληξη, «αλλά θα είναι ενοχλητικό να το μάθουμε πρώτα από δημοσιεύματα των ΜΜΕ». Οι γερμανοαμερικανικές σχέσεις «θα μπορούσαν να επηρεαστούν πολύ σοβαρά από μια τέτοια απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ», επισήμανε ο κ. Μπάιερ στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa). Ο ίδιος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post, έκανε λόγο για «απολύτως απαράδεκτο» σχέδιο, κυρίως επειδή «κανείς στην Ουάσιγκτον δεν σκέφτηκε να ενημερώσει εκ των προτέρων την Γερμανία, σύμμαχο στο ΝΑΤΟ».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Ξενοφών

    Καιρός είναι η ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης να βάλει το χέρι στην τσέπη για την άμυνα. Να πλουτίσουν οι Γερμανοί αλλά όχι σε βάρος των συμμάχων τους.

  2. avatar Aλεξ

    Και καλα θα κανουν να φυγουν...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει