Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, της παλαιστινιακής οργάνωσης υπό τον έλεγχο της οποίας τελεί η Λωρίδα της Γάζας, κατηγόρησε σήμερα το Twitter για μεροληψία υπέρ του Ισραήλ, μετά την αναστολή λειτουργίας του αγγλόφωνου λογαριασμού της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης τον Ιανουάριο.

«Το Twitter εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά επιτρέποντας στο σιωνιστικό στρατό να επιδίδεται σε τρομοκρατία σε βάρος αθώων και να χρησιμοποιεί το λογαριασμό του για να εξαπολύει απειλές, παραβιάζοντας κατάφωρα τους κανονισμούς του Twitter», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, Αμπού Ομπέιντα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο για τους λόγους αναστολής της λειτουργίας του @AlqassamBrigade, εκπρόσωπος του Twitter απάντησε ότι «δεν θα προβεί σε σχόλιο αναφορικά με ιδιωτικούς λογαριασμούς για λόγους ιδιωτικότητας και ασφάλειας».

Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης «αποτελούν μια πελώρια αρένα για τον αγώνα για τον τερματισμό της κατοχής και για την αντίσταση», πρόσθεσε ο Ομπέιντα.

Κατά την τελευταία μεγάλη επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας «Αμυντικός Πυλώνας» (14-21 Νοεμβρίου 2012) ο ισραηλινός στρατός και οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ είχαν αναμετρηθεί επίσης στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ τους το Twitter.